E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİzmir'de bir sitede büyük yangın!---

İzmir'de bir sitede büyük yangın!

İzmir'de bir sitede büyük yangın!
27 Nisan 2023 - 23:19 borsagundem.com

İzmir'in Narlıdere ilçesinde bir sitede yangın çıktı. Yenikale Mahallesi'ndeki 4 bloklu Folkart Sitesi'nin 8 katlı binasından henüz belirlenemeyen nedenle alevler yükseldi

İzmir'in Narlıdere ilçesindeki Folkart Sitesi'nde yangın çıktı. Sitenin alev alev yandığı İzmir'in tüm noktalarından görülürken, bazı vatandaşlar ise canını kurtarmak için balkonlardan atladı. Olay yerine ise çok sayıda ekip sevk edildi. Söndürme çalışmaları sırasında zaman zaman patlama sesleri duyuldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Can kaybı yok. Herkes tahliye edildi, içeride kalan olmadı." dedi.

ALEVLER TÜM BİNAYI SARDI

Alevler kısa sürede tüm binayı sardı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi, Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar ile AFAD ve UMKE ekipleri de yönlendirildi.

Son Dakika: İzmir'de 4 bloklu sitede yangın! Alevler 8 katı sardı, patlama sesleri geliyor

VATANDAŞLAR CANINI KURTARMAK İÇİN AŞAĞIYA ATLADI 

Yangında zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu belirtildi. Bazı vatandaşların can havliyle balkonlardan aşağıya atladığı öğrenildi. Ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

TUNÇ SOYER: BİNADA KİMSE KALMADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yangının çıktığı bölgeye gelerek çalışmaları takip etti. Son durumu aktaran Soyer, binada kimsenin kalmadığını söyledi. Soyer, "Çok şükür can kaybı yok. Herkes tahliye edildi, içeride kalan olmadı. İlk anda müdahale etmenin faydasını gördük. Vatandaşlar kurtarıldı. Buna rağmen arkadaşlarımız binayı tek tek, kat kat kontrol ediyorlar. En büyük tesellimiz şu an itibarıyla içeride bir yakınının olduğunu söyleyen yok. Şu an itibarıyla diğer bloklara sıçrama ihtimali kalmadı. Yangının çıkış nedenine ilişkin net bilgi gelmedi. Şu anda bunun için çok erken. Bina cephesinin ve içinin ahşapla kaplı olması müdahaleyi zorlaştırıyor. Bunun etkisi çok. Bütün kapasitemizi kullanarak müdahale ettik." diye konuştu.

İZMİR VALİSİ KÖŞGER OLAY YERİNDE

Öte yandan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ile Ceyda Bölünmez Çankırı da olay yerine geldi.

Son Dakika: İzmir'de 4 bloklu sitede yangın! Alevler 8 katı sardı, patlama sesleri geliyor

BAKAN KASAPOĞLU: 40 DAİRE ETKİLENDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu, "AFAD, UMKE, orman ekipleri burada yoğun bir çalışma yapılıyor. Bir müddet öncesine göre durum daha iyi. Can kaybı olmadığına dair bilgi var. İnşallah doğrudur. Takviye ekiplerle birlikte inşallah kısa sürede kontrol altına alınır. 40 dairenin etkilendiğini biliyoruz. Balkondan atlayanlar arasında yaralananlar var. Yangından kaynaklı bir yaralanma yok. Büyük bir yangın. Tüm İzmir'e geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Efe28 Nisan 2023 06:36

    Baştan aşağı çok fena yanmış!  Çok pahalı daireler fiyatları bilseniz dudağınız uçuklar.  Buna rağmen sanki hiç bir yangın alarmı yokmuş gibi   baştan aşağı yanmış ya da yakılmış.  Hiç normal bir durum değil.  İtfaiye zaten çok yakın.  Buna rağmen bu derece yanması kesinlikle normal değil.  İzmir belediyesi olunca bir düşünmek lazım.  Pkk lı itlerini bir sorgulasın. Karabağlar ormanını da bunlar yaktı.

  • Mucise Reis : (27 Nisan 2023 23:27

    anmlamak mümkün değil.  Bu tarz büyük siteler kaplama oluyor yangına dayanıksız süslü püslü mataryeller, hatta yanıcı vernik boya vb kimyasallar kullanılabiliyor... Hatta büyük sitelere izinler veriliyor bir çok şehirde. düşünün elektrık kesınıtısı kısa sevre yapan buyuk katlı sitelerde kaç itfaiye, kaç saatte 500- 1000 kişi gibi insanları tahlıye edebilir ? yani bu tarz olaylarda kaç itfaiye gereklidir? savaşda onlarca yuzlerce ev yanabilir, yada terör saldırılarda, ayda depremlerde, vb. her turlu durum düşünülerek, az katlı, birbirinden ayrı olan bina yapıları, kullanılan malzemelerın ve yapılan işlerin ruhsat kontrolleri vb yapılmalı. burada parasal problemlı olay yaşanıyor can kaybı yok şükür, ama bu yaşananlardan ders alıp büyün şehirlerdei, belediyelerde iyi bir çalışmak yapmak gerekli. yaşanan sorunların tekrar edilmemesi adına.