E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem İYİ Parti'nin eski vekili Ok, ihale iddialarını doğruladı---

İYİ Parti'nin eski vekili Ok, ihale iddialarını doğruladı

 İYİ Parti'nin eski vekili Ok, ihale iddialarını doğruladı
11 Eylül 2022 - 14:02 borsagundem.com

Barış Yarkadaş'ın İYİ Partili isimlerin CHP'li belediyelerden aldığı yüzlerce milyon liralık ihaleleri ifşa etmesiyle İYİ Parti ve CHP arasındaki 'İhale' krizi iyice yükseldi. Eski İYİ Partili Ok ise ihale ağını doğruladı

İYİ Parti'den istifa ederek AK Parti'ye katılan İsmail Ok, Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş'ın ihale iddialarını doğruladı. Ok, Yarkadaş'ın sözlerinin buzdağının görünün yüzü olduğunu söyledi. İşte ayrıntılar...

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık" vaadinin ardından ortaya saçılan Eski CHP'li milletvekili Barış Yarkadaş ile İYİ Parti arasındaki 'İhale' tartışmasında tansiyon düşmüyor. Barış Yarkadaş, son olarak kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan İYİ Partili isimlerin aldıkları ihaleleri tek tek saydı ve kirli çamaşırları ortaya döktü. Yaşananlar merakla takip edilirken AK Parti Balıkesir milletvekili İsmail Ok da konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"HEM İHALE ALACAKSIN..."

İhale skandalında ilk olarak Yarkadaş "HDP'lilerin verdiği oylarla belediye başkanları seçilecek, o belediye başkanlarının dairelerinde daire başkanlarınız oturacak, genel müdürleriniz olacak, ihaleler alınacak sonra da diyeceksiniz ki 'Biz HDP'yi meşru saymıyoruz.' HDP'yi meşru saymıyorsan kardeşim o zaman HDP'lilerin verdiği katkıyla belediyelerde daire başkanlığı da yapmayacaksın, genel müdürlüğü de kabul etmeyeceksin. Bu nasıl bir siyasi tavırdır." diye konuşmuştu.

"SEN İHALE ALIYORSAN BUNU ELEŞTİRİRİM"

İYİ Parti adına Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'ın suç duyurusunda bulunması üzerine Yarkadaş, suç duyurusuna bir TV programının canlı yayınında zehir zemberek sözlerle yanıt verdi. Yarkadaş "HDP'yi yok saydığınız, takdirde Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamazsınız, böyle bir iddianız olmadığı anlamına gelir. İkincisi, bu ülkenin eşit yurttaşlarına karşı ayrımcılık yaparsınız. Had bildirme işi çıktı, benimle ilgili tweet yazıyor İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı 'Haddini aştı' diyor. Ne haddine senin ben gazeteciyim her türlü düşüncemi ifade ederim. Sen İYİ Partili olarak CHP'li belediyeden ihale alıyorsan bunu eleştiririm" ifadelerini kullandı.

107 MİLYONLUK İHALE!

Yarkadaş ayrıca gündeme bomba gibi düşen ihale iddiasının detaylarını paylaştı. İşte o bomba açıklamalar şöyleydi: Bir Milletvekili partisinin ittifak ortağı olduğu bir belediyeden ihale almamalı, bir partinin yöneticisi de ihale almamalı, o zaman siz siyasi etiğe aykırı davranmış olursunuz. AK Parti'ye yönelik tüm eleştirilerimiz boşa çıkar. İYİ Parti'de Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu'na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 2021 yılının mart ayında sahibi olduğu Oğuz Ata Mimarlık Mühendislik firması aracılığıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 107 milyon liralık ihale alıyor.

MİLLETVEKİLİ DANIŞMANI İŞE ALIMLARDA AKTİF!

Çankaya Beytepe'de imar düzenlemesi yapılıyor bu da Büyükşehir Belediyesi'nden geçiyor burada bakıyorsunuz İYİ Parti Milletvekilinin eski ortağı var, bir başka Milletvekilinin danışmanı belediyelerde işe alımlarda çok aktif olduğunu görüyoruz. İBB Ağaç A.Ş. var, başına bir orman mühendisi getiriliyor Ali Sukas. Beyefendinin eşi Berna Hanım İYİ Parti'de Genel Başkan Yardımcısı. Bir bakıyorsunuz 1 aydır oradaki işçiler grev yapıyorlardı peki Ali Sukas'ı İYİ Parti nasıl gidip denetleyebilecek? Ben kimseye iftira atmadım, bir tespit yaptım belgesini de ortaya koydum. O yüzden suç duyurusunu da doğal karşılıyorum.

AK PARTİLİ İSMAİL OK: DAHA BÜYÜKLERİ DE VAR!

İYİ Parti ve CHP arasındaki bu ihale skandalıyla ilgili AK Parti Balıkesir milletvekili İsmail Ok'tan Sabah TV'den Onur Şahanoğlu'na çarpıcı açıklamalar geldi. İYİ Parti'den milliyetçilerin tasfiye edildiğini ve partinin Sorosçulara teslim edildiğini ifade ederek istifa eden Ok, Yarkadaş'ın sözlerinin buzdağının görünün yüzü olduğunu söyledi.

"HANİ MİLLETVEKİLİ YAKINI İHALEYE GİREMEYECEKTİ?"

İsmail Ok şunları söyledi: Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde biraz önce de ifade ettiğiniz gibi, kamuoyuna da daha önce yansımıştı bunlar. Ama taban bunları yeni yeni öğrendiği için kamuoyunda daha çok dikkat çekmeye başladı. Bunlara oy veren kitlelerin rahatsızlığı nedeniyle gündemde daha uzun süre kalmaya başladı. O zaman sayın milletvekili, 'Bu ihaleyi çocuklar almış, benim haberim yok' gibi bir de kamuoyu ile dalga geçici, tiye alıcı, hafife alıcı cevap verdi. Hani siz hiçbir milletvekilinin yakını, bırak yakınını kendisi, ortağının bulunduğu ihalelere girmeyecekti, işe girmeyecekti. İYİ Parti'nin Başkanlık Divanı'nda görev yapıp da, büyükşehirlerde bir tarafta HDP'li, bir tarafta İYİ Partili bürokratlar CHP şemsiyesi altında, şu anda koalisyonu oluşturmuş durumdalar. (Sabah)

Akşener: HDP varsa biz yokuz!

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yurtsever12 Eylül 2022 09:45

    ne yani akp yandaşlarından başka hiç kimse ihale almasınmı 

  • ALİ HAYDAR KIRMIZIALEV11 Eylül 2022 23:30

    Daha ne pislikler çıkacak.bakın görün.

  • kul hakki11 Eylül 2022 23:25

    bu dunya bos ölüm var kul hakkin unutmayin 1 kisi degil 80 milyon hakkin nasil odenecek sen hergun et ye fakirlerde ayda 1 kere yesin birskin bu dunya cenabi allah insanlarin paylasmayi soyluyor sadece kendi ve cocuklarin akraba degil neyse sizleri cenabi allah bilir

  • ertan11 Eylül 2022 20:00

    Olmaz olamaz.Muhalefet partileri asla adam kayırma,adamına ihale verme,adamını işe alma ,yolsuzluk yapmaz.Asla inanmam.İktidar kirlidir ama muhalefet püri paktır.Yersen!

  • şakamısın11 Eylül 2022 22:09

    akpe kadar olamazlar bunlar daha çırak kalır...

  • Mucise Reis ;)11 Eylül 2022 18:33

    acilen parlamenter sistem.. yasama, yargı, yürütme, tam bağımsız devlet kurumları... kim ne partili olursa olsun. benim gibi, sokakdaki bir x kişi gibi, normal bir vatandalş gibi çıkacak hesap verecek... veremiyorsa boşu boşuna siyasete girmesin. Yok ben haklıyım diye tv lere çıkıp kendini aklamalar felan :D komik yahu, gir mahkemeye savcılara hesap ver. Bu ülkenin kasanın durumu ortada. kendine güvenmeyen artık siyasete girmesin. Devlet memurlarıda maaşlar belli, elde edecekleri varlıklarda belli. Bu ülkede bitmeyen yolsuzluklardan bıktım. şuan aklımdayüzlercesi var.. deniz fenerleri, dezenfektanlar, belediyelerin yüzleri bulan dostaları, haksız sebepsiz zenginleşen siyasiler oğulları, vb. vb. hukumete geçen kral olmasın. Herkes hesabını versin kardeşim....

  • baran12 Eylül 2022 12:55

    Ahlak dersine senin ihtiyacın var!  Karaktersiz !  Her türlü yalanı dolanı yalan yanlış sallayıp burada ahlak dersi veremezsin. Bir defa yalancı ve iftiracısın!  Utanmadan arsızca yüzün kızarmadan sırıtarak yalan söylemen senin nasıl bir palyaço olduğunu gösteriyor. Daha Türkçe kelimesinin bile nasıl yazılacağını bilmiyorsun! Türkçe imla diye bir şey yok. Burada kripto jeton reklamı yaptın sana bayağı bir saydırdım sonrasında kripto jeton ve borsalar bayağı bir çöktü. Sen pişmiş kelle gibi sırıtmaya devam ettin.  Burada senin yalanlarına ucuz ve bayağı iftiraların ile 5. kol faaliyeti yapmana asla müsaade etmeyeceğim. İlginçtir çok bozuk bir Türkçen var!  Mütemadiyen kendini olduğundan fazla gösterme gayretindesin.

  • Mucise Reis : )12 Eylül 2022 11:40

    Baran, aile içi sohbetlerini toplum içinde yapıp, ailenin kalitesizliğini vurma forumlara... Ahlak dersi terbiyesi almamışsın, her gün sana Dün kültürü ve Ahlak dersini veriyorum. Devşirmesmisin nesin hala Türk kültürü ve misafir perverliğini öğrenememişsin. Öncelikle kalitesizliğin ile, kaliteli yaızlar yazmanı beklemiyorum. Ama 5 dk insan taklidi yaparak hayata yeniden Bir insan olarak uyanabilirsin. Ailenemi eğitim verelim, sana mı? çözemedim. Nasıl bir kümeste yaşadın büyüdünde türkçe iletişim kurma becerin yok anlayamıyorum :D Allah anana babana sabır versin, her evlat hayırlı olmuyor demek. Devletin temeli parlamenter sistem :D sanki 2001 de Türkiye kuruldu :D ya ne kadar cahil , ne eğitim , ne kültür, ne aile terbiyesi, ne bir kaç matematik işlem,tarih desen hiç yok. Neyse dedesi hatırına insan yerine koyacaz artık süttende olsa :D

  • baran12 Eylül 2022 09:38

    Gerzek oğlan parlementer sistemde yolsuzluk yapmak istedikleri bankaların içini boşaltmak istedikleri için getirilmek isteniyor. 2001 de parlementer sistem vardı hödük oğlan.  23 banka yı 28 şubatçı itler batırdı faizci holding zengin oldu.  Artık eskiye dönüş yok.  Hadi ikile.  Fonlanmış mumlanmış soytarı seni.

  • astor11 Eylül 2022 17:22

    barış yandaş chp den alacagını alamadı . iftira atmaya başladı. madem öyle daha önce niye söylememiş. digerleri zaten yandaş.

  • fafa11 Eylül 2022 17:17

    Normal şartlar altında herkesin bilgisi dahilinde almışsa mesele yok ama diğer ihaleler gibi ısmarlamaysa işte o kötü.Biz o ihalelerden bıktık usandık.

  • Sedat11 Eylül 2022 16:12

    Muhalefet partilerinin yönettiği bütün belediyelerde ihaleler halka açık olarak yapılıyor. En düşük fiyatı veren ihaleyi kazanıp işini yapıyor. Particilik, yandaşlık, mezhepçilik, ayırımcılık yok. Partilerinden uzaklaştırılmış kişilerin ima etmeye çalıştıkları ve bu kişilerin söyledikleri ile ilgili yandaş medyada çıkan haberlerin amacı bellidir. 

  • Baytar11 Eylül 2022 21:43

    Sen Kelleni kumdan çıkarma sakın. Ama millet açsın kulağını gözünü altılı ganyanın ne mal olduğunu görsün duysun.

  • ase5311 Eylül 2022 18:39

    hayatinda kaç tane ihaleye girdin de burda ihale hakkında konuşuyorsun. kamu ihale kanunu nu bilmeni beklemiyorumda. soylediklerini bi araştir bakim kaç ihalenin kaç tanesi canli yayinda yapildı

  • Yorum11 Eylül 2022 16:08

    Yav ölenin geldiği yere bak hele mütahitliği iyi partili CHP li MHP li akpli diyemi veriyorlar veya işleri böylemi alıyorlar ben anlamadım yani herkes kendi adamına veya menfaat karşılığı iş mi veriyor alıyor o sebeple bir arp boyu yol gidemiyoruz madem öyle ihale yapma direkt ver neyin göz boyaması böyle menfaat karşılığı verilen işler adamcılık kayırma ılık bu memleketi bu hale getiriyor bu ihalelerde verdiğiniz paralar halkın parası

  • baran11 Eylül 2022 15:14

    Bunlar kadar yüzsüz karaktersizi yok!  Barış yarkadaş bile bunların soytarılıklarına tahammül edemez hale geldiyse!  Fetoşculardan  20 - 30 milyon karşılığı avukatlığını yapan el kol hareketleri ile meşhur abgut ie taş mı yesin bu çocuklar diyor!  Hepiniz zıkkıkkm yiyin nasılsa aynı kaba s....yorsunuz.

  • baran12 Eylül 2022 09:00

    O bile diyorum hamsi beyin!  Hakikaten hamsi beyinsin!  Bu cahil kafalar bir de borsa ekonomi sitelerinde ahkam kesmesi  pek hayırlı bir akıbet beklemiyor gibi. Aptalın okuduğunu anlama yeteneği yok ama iki kelimeden saçma sapan anlamalar çıkarıyor.  

  • Hamsi beyinli12 Eylül 2022 00:36

    ve üç kuruşluk küfürbaz baran, koza ipek grubuna kayyum atandığı zaman protestocuların başında Barış Yarkadaşın olduğunu unuttun galiba.

  • mehmet ali sakin11 Eylül 2022 15:12

    konuşana bak gitmedigi parti kalmadı yazık bu ulkeye boylelerini gorunce

  • baran11 Eylül 2022 15:34

    İhalelere bak zübük konuşana değil