E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİYİ Parti'den geri dönüş sinyali---

İYİ Parti'den geri dönüş sinyali

İYİ Parti'den geri dönüş sinyali
04 Mart 2023 - 16:11 borsagundem.com

Akşener'in 6 Mart'taki Altılı Masa toplantısına katılma konusunun belirsizliğini koruduğunu belirten İYİ Partili Erhan Usta, dayatmadan vazgeçilip mutabakat ile çoğunluk kararına saygı duyulması halinde kapılarının uzlaşmaya açık olacağını belirtti

"Gelinen son nokta üzücü. Keşke Altılı Masa bu noktaya gelmeseydi" diyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, 6 Mart'ta yapılması planlanan Altılı Masa toplantısına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katılıp katılmayacağı yönündeki soruyu cevap verdi.

Katıldığı bir televizyon programında merak edilenleri cevaplayan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Altılı Masa’da yaşanan krizi değerlendirdi.

“Bugüne kadar çoğunluk kararı alınmadı, oybirliği kararı alındı. Bazı konularda farklı düşünceler oldu, onlar dokümanlara girmedi. ‘Biz imzalayalım Sayın Akşener kabul etmesin’ gibi bir yaklaşım olabilir mi?” diyen Usta, “Masaya Sayın Akşener’in getirdiği iki isim de CHP rozeti takan isim. Her ne kadar CHP rozeti taksa da iki başkan da Millet İttifakı’nın adayıydı” ifadelerini kullandı. Usta, “Adayın mutabakatla seçileceği hususunda irade ortaya konulursa kapı açık. Ancak yine dayatma olursa konuşmanın anlamı yok. Başka bir isim üzerinde mutabakat anlayışı da mümkün” diye konuştu

6 Mart’ta yapılması planlanan Altılı Masa toplantısına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılıp katılmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Erhan Usta, “Onunla ilgili karar almış değiliz. Milletvekillerimiz 2 Mart’ta görüşlerini ifade etti, 3 Mart’ta GİB toplantısı yapıldı. Bundan sonraki atılacak adımlar, toplantılarla değerlendirilecektir” dedi.

Usta, “Bence kapı hala açık. Altılı Masa çalışma ilkelerine dönecek olursa, tam bir mutabakatla isim nasıl kabul edildiyse, ilkelerimizde değişiklik olmayacak denilirse devam eder. Ama bu ilkelere uyulmazsa yapılacak pek bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Usta, “Adayın mutabakatla seçileceği hususunda irade ortaya konulursa kapı açık. Ancak yine dayatma olursa konuşmanın anlamı yok. Başka bir isim üzerinde mutabakat anlayışı mümkün” diye konuştu. (Sözcü)

İmamoğlu ve Yavaş, Akşener'le bir araya gelecek

Dünya basını: Akşener'den Erdoğan'a potansiyel destek

CHP'den Akşener ziyareti iddiasına yalanlama

Paçacı: İYİ Parti masadan kalkmadı, kaldırıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nankör siyaseti05 Mart 2023 10:42

    İyi Partinin merkez parti olamayacağı ve Meral Akşener'den de lider olamayacağı görüldü... Partisine hakim değil daha, nerde hani, Erdoğan'la boy ölçüşecekti... Kadının ve ekibinin derdi, MHP'yi elde etmek.. isterse ilke batsın...

  • Vatandaş 04 Mart 2023 22:57

    Bu saatten sonra size ülkeyi yönetme de kim güvenecek; daha sorumluluk almadan birbirinize düştünüz:) komedi

  • Ankara 04 Mart 2023 21:53

    İyi parti hani İstanbul ve Ankara baskan lar dize destek yok siz avuca bskın

  • Mete 04 Mart 2023 21:31

    Meral hanim sana cııkan olmaz belediye başkanları sana destek yok ama destek olun

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ04 Mart 2023 20:42

    Eğer Meral Hn.deseki cumhur ittifakına destek verin seçmenlerine % 65-70 ile kemal daha cumhurbaşkanı olamaz ve havlu atar seçimleri terk eder.

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI04 Mart 2023 20:40

    Bizler 10 milyona yakın depremden evlerimiz yıkılmış, ev eşyaları gitmiş otomobillerimiz enkaz altında kalmış eşimizi çocuklarımızı yakınlarımızı kayıp etmisiz çadırlarda  yaşıyoruz bunlarda bizden kesilen vergiler ile lüks plazalarda lüks otel köşelerinde altlarında son model mercedesler ile lüks bir yaşantı içinde toplanıyorlar dağılıyorlar toplanıyorlar dağılıyor.Bizlere ne yapacaklarından bahis edeceklerine hükümete destek vereceklerine kendi çıkarlarının peşlerine düşmüşler.yazıklar olsun.

  • Hayri04 Mart 2023 20:36

    İyi partiden gayrısı toplatıda ne yemek çıkar diye düşünmüyorlar Düşünemiyorlar onların seçme şansı yok Yani tabildota okek Akşenerde başka yemek istiyor taldottaki yemek hoşuna gitmemiş Olmadı dışardan söyleyelim diyor Kemal bey kabul etmiyor Yemek sonu künefe var gitme diyor Diğerleri çok seviniyor Masanın altıda birbirlerini tekmeleyip seviniyorlar garipler

  • Ekonomist vural04 Mart 2023 18:32

    Ne adaymis be kardeşim .Bu seferde çoğunlukla alınsaydı karar.Masadan kalmak ne demek,Çocuklar gibi ben oynamıyorum.iiki misketlerinizide istemediniz, :( 

  • KEMAL TABANCASIBÜYÜK04 Mart 2023 18:22

    Baba ve ana boşandı 4 çoçuk öksüz ve yetim kaldılar . Artık onları da çocuk ve esirgeme kurumuna verirler.10 milyon depremzede can çekiştiriyor bunlar rant peşindeler.bir sene olmuş daha bir cumhurbaşkanı adayını seçemiyenlerin bu ülkeye ne faydası olabilir.

  • ALİ RIZA GÜZELKALE04 Mart 2023 18:20

    Daha öncede 2019 da terörist başı abdullah öcalan oylarınızı ak partiye verin dedi ak parti de bu oyuna düşdü ve istanbul belediye seçimlerini kayıp etmiş idi.Bencede şimdi aynı oyunlar dönmektedir.ABD ve AB meral akşener in sıkıştırıp masaya oturturacağını ve deprem gündeminde muhalefette de enkaz altında kaldığından vizyon ve projeler sunamadığından gündemi değiştirmek için böyle bir ortam oluşturmuş olabilirler.ben hala inanmıyorum.seçim ikinci tura kalsa bile meral akşener oylarınızı kemal verin diyeceğini düşünmekteyim.

  • YUSUF KALEKAPISI04 Mart 2023 18:20

    Haydi gelinde bunlara oy verin .kendi aralarında anlaşamayınlar bu ülkeyi batırırlar be.....Kendi kendilerine güvenmeyenlere ben asla ve asla güvenmem.

  • AHMET ÖZBİLEN04 Mart 2023 18:19

    İyi parti sözcüzü biraz önce açıklama yaptı böyle bir şey yoktur diye.

  • DOĞRU04 Mart 2023 18:19

    meral hanım harakiri yaptı...

  • Xd04 Mart 2023 17:55

    Biraz omurgalı olun ayrıldıysan bitmiştir

  • Baba04 Mart 2023 16:59

    Meral evi terketti dört çocuk Kemala kaldı tabi bı orta yolu bulup birlesecekler barisacaklar bu kesin ama şu ortaya çıktığı bunlardan bi cacık olamaazzzzz

  • Vatandaş 04 Mart 2023 16:35

    Kemal amca yerinde olsam meral i masaya almazdım daha ...onu meclise sokan Kemal amcadir önce bunu unutmayacak

  • Yorum04 Mart 2023 19:22

    Göreceksiniz 5 li masanın oyu bu gün itibariyle %20 artmıştır

  • AHMET ÖZBİLEN04 Mart 2023 18:26

    Bu sıkar senin kadar kemal in kafası çalışmıyor mu.% 0,5 oyun bile kıymeti var .Meral Akşener in oyu % 24 imiş.nasıl seçilecek kemal.

  • Mucise Reis : )04 Mart 2023 16:31

    Kimse halkı küçük görmesin. Halk gerekeni gerektiği biçimde yapacaktır. Halk ekonomisine bakar, çocuğunun geleceğine, aile yaşantısına vb. 7 düvel ile savaşan bir devlet ve Atatürk gibi bir kurtarıcı beklemiyor kimse :D  o bakımdan şımarıkça adım atanları millet açık ve de net cezalandırır. Halk zaten sorunlarına çare problemlerine çözüm olsa şuan açık ve net anketlerde belli eder durmak yok derdi. şuan problemlerden dolayı durmak var mesajı veriyor. Halkın mesajını net alan, kazanır. Kurucu lider değil, yasama yürütme yargı ve parlamanter sistemi ön plana çıkartacak sistmei istiyor halk. Yoksa ne imamoğlu, ne manzur, ne kıçıçdaroğlu nede akşener :D kendilerini kurtarıcı lider görmesin, kurucu görmesin. Aynı durum değerli hukumetımızve buyuklerı içinde geçerli. Devlet bakı, hizmetkarlar geçicidir. Halka değer veren değer görür.

  • Bf04 Mart 2023 18:19

    Senin zihniyet bu işte çocuk gibi kavga ederler birde bunlara ülke yönetimi vereceğiz öylemi Allah göstermesin