E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİyi Parti oy oranını açıkladı---

İyi Parti oy oranını açıkladı

İyi Parti oy oranını açıkladı
10 Kasım 2017 - 19:39 borsagundem.com

Koray Aydın, yüzde 10'luk seçim barajının düşürülmesine "kafa yormadıklarını" ve bir baraj endişelerinin bulunmadığını belirterek, seçim sürecine kadar da seçim ittifakının konuşulmasına karşı olduklarını söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu hafta yaptığı açıklamada, günün şartlarında yüzde 10'luk seçim barajının çok ağır olduğunu açıklamış, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da dünkü değerlendirmesinde, "Seçim barajının düşürülmesi konusunda MHP'nin hazırlığı var, bunlar karşıdan (AKP'den) gelen teklife göre masaya yatırılır" demişti. 

Koray Aydın Reuters'a verdiği söyleşide, "Partimizin baraj endişesi olmadığı için baraj meselesi gündeme geliyor. Barajın düşmesi Türkiye'nin siyasal yaşamının demokratikleşmesi için gereklidir. Ancak bizim böyle bir endişemiz yok ve bu işe kafa yormuyoruz" dedi.

Türkiye'de 1983 genel seçimlerinden bu yana yüzde 10 seçim barajı uygulanıyor. Gezici Araştırma Şirketi'nin yaptığı ankette, İyi Parti'nin olası bir seçimde yüzde 19.5 oy alabileceği, MHP'ninse yüzde 8.8 oyla baraj altında bulunduğu belirtilmişti. İyi Parti, bu ayın başında eski MHP'li Meral Akşener başkanlığında resmen kurulmuş, geçtiğimiz yıldan itibaren MHP parti teşkilatlarından kopan birçok isim de İyi Parti'ye geçmişti.

İyi Parti'nin Parlamento'da bulunan beş milletvekilinden dördü de 2015 Kasım seçimlerinde MHP listesinden Meclis'e girmişti.

SEÇİM İTTİFAKI TARTIŞMALARI
Seçim ittifakı tartışmalarıyla ilgili olarak da Aydın, "Biz seçimlere kadarki süreçte bu konuların (ittifak) konuşulmasını doğru bulmuyoruz. Siyasi Partiler Yasası ittifaklara da müsaade etmiyor zaten" ifadesini kullandı. MHP'li Yalçın dünkü açıklamasında, "Partiler kendi kimlikleriyle ittifak kurabiliyorlarsa, bu demokrasilerde mümkün" demişti.

Mevcut Seçim Kanunu'na göre partiler kendi kimliklerini koruyarak seçim ittifakı kuramıyorlar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş için önümüzdeki
günlerde Meclis'e getirilecek uyum yasaları arasında, Seçim ve Siyasi Partiler Yasalarındaki değişiklikler de bulunuyor. AKP'li yetkililer, bu yasa değişiklikleri ve seçim barajı düzenlemesinin bu süreçte tartışılabileceğini açıklamışlardı.

EN ÇOK OYU AKP'Lİ SEÇMENDEN ALIYORUZ
Aydın, İyi Parti'nin anketlerde nasıl göründüğüne ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı: "Biz bir firmayla 40 günden beri sahadan çıkmadan çalışıyoruz. Genel başkanımız başka bir firmaya da çapraz anket yaptırdı. İyi Parti daha adını almadan yüzde 20 bandına oturmuştu. Anket firmalarından yüzde 20'nin altında olduğunu söyleyen varsa iddiaya girmeye hazırız." 

İyi Parti'nin bütün partilerden oy alma kapasitesi olduğunu da iddia eden Aydın, "En çok oyu AKP'den, oransal olarak en çok oyu da MHP'den alıyoruz. CHP'den de bize oy geliyor. Hatta az da olsa HDP'li seçmenden bile alıyoruz" diye konuştu. İyi Parti'nin 140 sayfalık programı olduğunu ve ekonomi dahil birçok konuda vaatleri bulunduğunu hatırlatan Aydın, "Türkiye'nin ekonomik şartlarıyla ilgili Genel Başkan Yardımcımız Durmuş Yılmaz bir çalışma yapıyor. Yakında kamuoyuna duyuracak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azzaman13 Kasım 2017 20:25

    meralin arkasına takılan chp'li olmayan mhp'liler gercek mhp liler ilk farkedişte yuvaya kaçacak üst akıl projesi meral

  • gobel6611 Kasım 2017 14:51

    AK partililer de sizi bekliyordu, Ülkeyi tankların önüne durduk dış mihraklara vermedik, siyasi yolla elimizle verelim diye.

  • objektif11 Kasım 2017 08:46

    euro dolar aldı başını gidiyor, herkes "duymadım,görmedim,bilmiyorum" diye ülke de geziniyor. ülke üretime geçmediği sürece, fazla değil 15-20 yıla kadar yıkılıp yok olacaktır. gerileme dönemini geçtik, yıkılmaya girmek üzereyiz. parti marti umurumda değil, şu ülkeyi kalkındaracak biri gelsin yeter.

  • üretim lazım10 Kasım 2017 23:15

    etrafına sanayicileri, üreticileri, bilim adamlarını, otörleri toplamalısın, koray aydın gibi imar iskan peşinde koşanları değil. bu ülkenin ekonomik sorunu zaten üretmemesi, markalaşmaması, mucitlerin olmayışı. müteahhitten, gayrımenkul rantçısından çok ne var. inşaat işi birilerini çok zengin etti özellikle trabzon rizeli müteahhitleri. bu ülkenin bunlara ihtiyacı yok . akp zaten onlara çalıştı. koray aydının bu ülkeye ne katkısı olabilir ki. üretmeyecekseniz iyi partinin de Meral akşenerin de gereği yok, bir yaraya merhem olmaz

  • Bir Dost10 Kasım 2017 22:49

    İyi parti bir an önce siyasi ve ekonomik çizgilerini açıklamalıdır, aksi taktirde sonlarının Anadolu partisi gibi olması kaçınılmazdır. Anıt Kabir ziyaretinden sonra kara turban ile hacı bayram veli türbesi ziyaretinin medyatik pozları ne derece doğru bilemiyorum. MHP nin baraj altı yolculuğu ile gezici ve sonar şirketlerinin anketleri son derece yanıltıcı olabilir! İyi partinin seçim simgesinin İP olduğunuda unutmasınlar!

  • Notan10 Kasım 2017 21:57

    O değilde dün fetöşe gel artık diye yalvaranlar,bugün atatürk diye nasıl nara atıyorlar !!bunlar ki ; 16 yıldır ayetlere sırt dönüp uydurdukları sahte hadislerle müslümanları birbirlerine kırdırdılar,haram yediler allahın öksüz evlatlarına yurtlarda tecavüz ettler ve müslümanız dediler ;bunlar ki küfr-ü helal saydılar,yetim hakkı yediler

  • Hilmi10 Kasım 2017 21:54

    Dolar 4!!işsizlik patladı!!özelleştirip ülkeyi sata sata bitir,yap aldığından 6 kat fazla dış borç!!!enflasyon patlak!!!faizler patlak!!halen reis yağdanlığı yapanlar var ?bitti koçum bitti sizin döneminiz artık!!

  • Meral10 Kasım 2017 21:53

    Sizden aksini duymak yanlış olurdu ancak ülkenin yeni partiye ihtiyacı yok ancak cehape nin kuyruğu olursun meralim

  • otomatikbes10 Kasım 2017 21:10

    @ckync %20'yi alırlar da seni alırlar mı bilemem...

  • FATİH İSLAMBUL10 Kasım 2017 21:08

    REİS VARKEN SİZLER BIRAKIN YÜZDE YİRMİYİ YÜZDE İKİYİ ALIN ÖPÜP BAŞINIZA KOYUN SENİN PEŞİNE KİMLER TAKILIYOR BE BAYAN GÖRÜYORUZ YAMALI BOHÇAYA DÖNDÜNÜZ SEÇİMLERE GİRMEDEN

  • Ckync10 Kasım 2017 21:00

    Akfi bu algı. Yemezler. Sizi abd ve avrupa reise karşı destekleyip konuşturuyor. 15 temmuzun devamı organize işler bunlar. 20 yi alın beni de alın. %3 alırsanız iyi.

  • alp10 Kasım 2017 20:53

    KOMİK..YAV...ALLAH AKIL FİKİR VERSİN...ÜLKE NE İLE UĞRAŞIR BUNLAR NEYLE...TUTMAZ İŞALLAH...TARİH OLURLAR

  • Ertuğrul 10 Kasım 2017 20:33

    Allah yolunuzu açık etsin inşallaah

  • iskender10 Kasım 2017 20:03

    %20 ancak hayalinizde kurgularsınız Aç tavuk kendini buğday ambarında sanır. 2016 15 temmuzunda başbakan oluyordu 2019 az kaldı şimdi çumhurbaşkanı olucam diyor yurtta sulh cihanda sulh ne güzelde yakışıyo dimi..