E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİYİ Parti lideri Akşener aday olmayacağını açıkladı!---

İYİ Parti lideri Akşener aday olmayacağını açıkladı!

İYİ Parti lideri Akşener aday olmayacağını açıkladı!
08 Nisan 2024 - 10:14 borsagundem.com

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Olağanüstü Genel Kurul'da aday olmayacağını açıkladı.


Seçimde beklediği sonucu elde edemeyen İYİ Parti'de başarısızlığın nedenleri masaya yatırılmaya devam ediyor.

Yerel seçimlerin ardından olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti’de Genel Başkan Meral Akşener'in aday olup olmayacağı merakla bekleniyordu.

Akşener, yazılı basın açıklamasında son noktayı koydu ve kurultayda aday olmayacağını açıkladı.

"2028’e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum." ifadelerini kullanan Akşener, aday olacak kişilere başarılar diledi.

"SORUMLULUĞUN ŞAHSIMA AİT OLDUĞUNU..."

Akşener, açıklamasında yerel seçimlere hür ve müsakil olarak girmeyi tercih ettiklerini vurgulayıp "Potansiyel olarak alabileceğimiz menfi seçim sonucu riskinin, velhasıl yine bir bedel ödeme gerekliliğinin doğabileceğinin de pek tabii farkındaydım. Bu nedenle de süreç boyunca sonuçların sorumluğunun şahsıma ait olduğunu her fırsatta vurguladım." dedi.

ADAYLIĞINI İLAN ETTİ

İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, adaylığını ilan etti.

Akalın "Yarışın içinde ben de varım." dedi.

ART ARDA İSTİFALAR

İYİ Parti'de ise seçimin ardından Bilge Yılmaz Ekonomi Politkaları Başkanlığı'ndan, İrem Yaman GİK üyeliğinden istifa etmişti.

İYİ Parti GİK üyesi Ahmet Zeki Üçok da başarısızlığın sorumlusu olarak Meral Akşener gördüğünü belirterek parti yönetimine tepki gösterdi. Üçok sosyal medaya hesabından "Son elli yılın en büyük başarısına, en büyük sevincine, ortak olmamıza engel oldu. Sizleri affetmiyoruz." açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz ise Akşener’in seçim öncesi "Başarısız olursam gereğini yapacağım." açıklamalarını hatırlatıp "Akşener'in aday olmayacağını düşünüyorum." açıklamasını yaptı. (NTV)

Meral Akşener'den 'olağanüstü kongre' kararı

 

Meral Akşener, yarın açıklama yapacak!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • IDAM09 Nisan 2024 06:41

    hazine yardimi oldugu muttetce,kukla surusu bu belesci les kargalari vazgecmez,lutfen yayinlayin....

  • Ahmet 09 Nisan 2024 02:27

    Sende partin de gereksiz

  • borsacı08 Nisan 2024 22:18

    TÜRKİYE SİYASET ÇÖPLÜGÜNE DÖNÜŞTÜ OY PUSULASINDA KİM BUNLAR DEYİP GÜLÜYORUM LİDERLİK VASFINI KAYBETMİŞ SİYASETTE SADECE OY PUSULASINDA ADI GEÇEM TÜM PARTİLER KENDİNİ FES ETMELİ.

  • Ali08 Nisan 2024 13:52

    Bunların kalıntılarınıa.. bulsıklarına MHP de asla görev verilmemeli.. bunlar birer nifakcı..türkücü.. zaten m.alseneri mhp kazandıran bahcelı bey ın hatatası cünkü bunlar kokuşmuş fosilden ibarettir.. ha kendi gelir özür dilerler.. beklenti icine girmezler.. kapı acık.

  • Turkogluturk08 Nisan 2024 20:25

    Hadi oradan mhp bu haliyle koltuk degnegi.

  • Erdrm08 Nisan 2024 13:46

    Proje tamamlandı.. nhp yi böldun.. rolünü oynadın sahıplerin senden sıkıldı..şimdi cope.. ama mhp ilelebet burda..hiiiiç sevinme..............

  • Gözlem08 Nisan 2024 13:16

    Toplumla inatlaşma olmaz olursa sonu bu olur

  • Atakan08 Nisan 2024 13:08

    Türk siyasetinden bir Meral Akşener geçti gitti

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL08 Nisan 2024 12:31

    Bence istifa etmemeli.6 masaya girerek siyasi hayatını resmen bitirdi.Bence MHP ile birleşmeliler.Peygamber efendimiz ve Yüce kitabımızda MÜSLÜMANLAR PARÇALANMAYIN PARÇALANIR İSENİZ ACI İÇİNDE YOK OLURSUNUZ emrini söylemiştir.Batan müslüman ülkelerin tek hatası işte bu.

  • Mucise Reis : )08 Nisan 2024 11:52

    İnanın bir olay karşısında Sayın Recep bey, Sayın Devlet bey, Sayın Özgür bey, Refah partisi Fatih bey, vb. ne diyeceğini ne söylem yapacağını duruşunu bilebiliyorum. Hem partileri hem kişisel çizgileri var. Ama Hanım efendi ne yapar? ne eder? nasıl tepki söylem yapar? hayal dahi edemiyorum. :D bir duruş,bir çizgi, bir konum olur ... Malesef ne partisi ne şahsı tam bir ideolojı ve hedefte oturmadı. Garip. kaç seçime girildi halbuki. siyasette renk daima iyidir. hukuk olduğu sürece sorun yok bence.

  • Alabao08 Nisan 2024 11:42

    Süper oyuna geldi, MHP'den kopardılar insanların CHP ye oy vermesi için aracı olarak kullandılar şimdi de ülkeye verdiği zararı oturup düşünsün. Ülkücülük adına bir sürü şehri CHP ye hediye etti.

  • Bik08 Nisan 2024 10:54

    Siyasi duruşu olmadan, kadınsı duygularıyla hareket ettiğinden siyasi hayatını bitirdi. Cumhurbaşkanı olarak görmek istediği Mansur Yavaş'ı 6 ay bile geçmeden kötülemeye başladı.

  • Turkogluturk08 Nisan 2024 20:26

    Ataturk telefon geldi diye kimseyi eliyle gondermedi kocum.suudi li katile dosyayi teslim ettiniz.yunan adalara cikti sustunuz.yalanmi.

  • xyz08 Nisan 2024 12:03

    Ekrem İmamoğlu da kim ne yaptı ki şimdiye kadar bundan sonra da ne yapacak.Bunların hepsi tepki  ve emanet oyları idi.RTE den başka  lider tanımam.o yüzyılın ATATÜRK ten sonra gelen tek lideri bence.