E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİtalya'da liseliler hükümete karşı ayaklandı---

İtalya'da liseliler hükümete karşı ayaklandı

İtalya'da liseliler hükümete karşı ayaklandı
14 Ekim 2018 - 09:05 borsagundem.com

İtalya’da öğrenciler, başkent Roma başta olmak üzere 50 şehirde hükümetin eğitim fon planlarındaki kesintiyi protesto eden gösteriler düzenledi

Öğrenciler, güncellenmemiş ders kitaplarını, ulaşım ve okul binalarına yönelik iyileştirmeler için gerekli kaynakların verilmemesini, okul güvenliği ve eğitim masrafları gibi ihtiyaçların görmezden gelinmesini protesto etti. Protestocular Roma ve Torino sokaklarında Başbakan Matteo Salvini ile Başbakan Yardımcısı ve Ekonomik Kalkınma, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Luigi Di Maio Luigi Di Maio’nun sokak lambalarına astıkları fotoğraflarını yaktı.

SALVİNİ: İĞRENÇ

Başbakan Salvini, resmi Twitter hesabı üzerinden gösterdiği tepkide sokak lambasına asılan fotoğraflarının yakılmasının “iğrenç” olduğunu söyledi. Salvini, “Sosyal merkezlerin ve bazı profesörlerin de gösterilerine katıldığı bu ‘demokratik’ öğrencilerin, saatlerce yurttaşlık eğitimi alması gerekir” dedi. İtalya’nın gelecek 3 yıla ilişkin açıkladığı bütçe planı sonrasında Avrupa Birliği (AB) ile ters düşmesi, piyasalarda “yeni kriz kaynağı” söylentilerini beraberinde getirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ultra15 Ekim 2018 09:13

    Burada da Galatasaray'ın camdamarı, belkemiği tribünler liseci cenaha ve başı Duygun'a karşı ayaklandı..