E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşverenler asgari ücretin altında kazanıyor---

İşverenler asgari ücretin altında kazanıyor

İşverenler asgari ücretin altında kazanıyor
06 Ocak 2014 - 10:43 borsagundem.com

Almanya'da işverenler de asgari ücretin altında kazanıyor

Merkezi Köln'de bulunan Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü (DIW) Almanya'da 2012 yılında 1,1 milyon serbest meslek sahibinin saat başına kazancının 8,50 Euro'nun altında olduğunu açıkladı. Welt
gazetesinin talebi üzerine yapılan araştırmada 1,1 milyon serbest meslek sahibinden 770 bininin tek kişilik şirket kurduğu belirlendi.
İşçi çalıştıran 330 bin işverenin de kazancının saatte 8,50 Euro'nun altında olduğu belirlendi. Serbest meslek sahibi konumunda olup da saat ücreti 8,50 Euro'nun altında olanların oranı yüzde 31'i bulurken, işçi çalıştıran işverenler arasında da saat ücreti 8.50 Euro'nun altında olanların oranı yüzde 17 olarak belirlendi.
İşçi olarak çalışanların arasında ise saat ücreti 8,50 Euro'nun altında olanların oranı yüzde 15. Federal İstatistik Dairesi ise hesaplamalarında işveren konumunda olup da saat ücreti 8,50 Euro'nun altında bir kazanca sahip olanların oranını yüzde 34 olarak belirlendi. Almanya'da yeni hükümet asgari ücreti 8,50 Euro olarak Almanya genelinde uygulamak istiyor. Ancak bunun birçok sektörde işçi çıkarmalara yol açacağı uyarısı da yapılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)