E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazinİsveç'te camiye saldırıya büyük tepki---

İsveç'te camiye saldırıya büyük tepki

İsveç'te camiye saldırıya büyük tepki
27 Aralık 2014 - 03:56 borsagundem.com

Stockholm'deki caminin kundaklanması olayının ardından hükümetten ve İsveç halkından tepki yağdı

İsveç’in başkenti Stockholm’ün Eskilstuna semtinde önceki gün Somalililerin gittiği bir caminin kundaklanmasına tepki yağdı. 

Camide bulunan yaklaşık 80 kişinin, yangının namaza geç kalan bir kişi tarafından fark edilmesiyle diri diri yanmaktan kurtulduğu olayla ilgili inceleme sürüyor. Yapılan ilk incelemeler sonucunda saldırganın caminin ibadet edilen bölümünün girişine molotofkokteyli attığı tespit edildi. Saldırganı yakalamak için İsveç Gizli Servisi SAPO görevlendirildi.

DEMOKRASİMİZE SALDIRI

İsveç Başbakanı Stefan Löfven saldırıyı kınadığını ve üzerinde çok ciddi bir şekilde durduklarını belirterek şunları kaydetti: 
“Ülkemizde 1 yıl içinde camilere yönelik 12 saldırıda bulunuldu. Bu da ayda bir saldırı demektir. Saldırıdan etkilenen suçsuz insanlar adına çok üzgünüm. Göçmenlere yönelik saldırıları görmezlikten gelmemiz mümkün değil. Saldırı sadece göçmenlere yönelik değil aynı zamanda demokrasimize yapılmış bir saldırıdır. Bu tür saldırılara bir son vermek için tüm birimlerimiz harekete geçti.” Adalet, İçişleri ve Kültür Bakanları da saldırıyı kınadı. 

KALP ŞEKLİNDE DESTEK

Cami saldırısının meydana geldiği Eskilstuna kentinde polis kundaklanma olayını soruştururken, kent halkı saldırıya uğrayan camiye ve Müslüman topluma destek çağrıları yapıyor. Sosyal medya üzerinde oluşturulan grupta, destek vermek isteyenlerin camiye giderek “kalp şeklinde semboller” asmaları istendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)