E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç korku içinde, gözü Türkiye'de---

İsveç korku içinde, gözü Türkiye'de

İsveç korku içinde, gözü Türkiye'de
18 Nisan 2023 - 17:43 borsagundem.com

Kristersson, Finlandiya'nın NATO üyeliğinin onaylanmasına sevindiğini belirterek, İsveç'in NATO'ya girebilmesinin Türkiye'nin kararına bağlı olduğunu söyledi.

İsveç'in NATO'ya katılım süreci hakkında Aftonbladet gazetesine açıklamalarda bulunan Başbakan Ulf Kristersson, Finlandiya'nın NATO üyeliğinin onaylanmasına sevindiğini ifade etti.

Kristersson, "NATO'nun içinde olmadığımız için burukluğumuzu da bildirdim. Ülke olarak şu anda çok tehlikeli bir durumda yaşıyoruz, bunun anlaşılmasının zamanı geldi. Artık iş tamamen Türkiye'ye bağlı, Türkiye'nin vereceği karara da son derece saygı duyuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin, İsveç'in NATO üyeliğini onaylamamasını sorumuzca bir hareket olarak görmediklerini belirten Kristersson, "Çünkü 1 Haziran'da yürürlüğe girecek bir terör kanunu var, işte o zaman Türkiye'ye verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olacağız." dedi.

NATO için onay bekleyen İsveç'ten, Türkiye'nin talebine ret

Finlandiya resmen NATO'ya katıldı

Kristersson: Türkiye ile NATO anlaşmasına bağlıyız

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Nisan 2023 07:59

    Çok korkuyorlar pkk pyg ye kaynakları açık ve bağış toplamalarıan devam ediyorlar... çok korkuyorlar aşırı fazla, kuran yakılıyor bu ülkede... çok kokuyorlar kuklalar yakıp terör gruplarının eylemler yapmasına musade edıyorlar... o akda rkorkuyorlarkı teror odanlarının sıyasei olarak kursuye çıkıp mesliste konuşturuyorlar, hemde lafda deıl özü teror dili teror ekonomık alanda teror faliylerini göstere göstere yaptırıyorlar... bu korku çok fazla :D  ..Şimdi korktukları için bunları yapan isveç, korkmasa ne yapmaz ?  :D birde Türkiyede korkanlar başları, yaa anketler kötü, gidersek ne olur yönetimden diye... korkmayın. herkes gelip geçici... Ne demiş veysel "gidiyorum gündüz gece... 2 kapılı han ... han kapısı açıldı doğdun.. (han kapısı kapandı göçtün ) Türkiye daimdir... 

  • AHMET ÖZBİLEN18 Nisan 2023 23:15

    Eğer reis kazanamaz ise bu ülke hem prestij hemde bölünmü riski ile karşı karşıya kalabilir çünkrü özertklik demek bölünmenin ta kendisidir.

  • sözün özü19 Nisan 2023 09:17

     AHMET ÖZBİLEN bir devletin varlığı bir kişiye mi bağlı........ Bu devlet bölünmez kim gelirse gelsin........ Saçma düşüncelerle kandırmayın kendinizi

  • Çok beklersin 18 Nisan 2023 18:21

    Reisin gidip Bay Bay Kemâlin gelmesine dua ediyorsunuz. Yeni kanunu 1 hazirana atmışsınız. Reis ile yola devam. Siz orada yusuf yusuf. Kalın teroristlerle. Sizi haraca bağlasın

  • Hakan 19 Nisan 2023 02:41

    He fafa ne içiyon. Anlamsız bişey karalamışsın .

  • fafa18 Nisan 2023 20:32

    Reis silahları kuşanıp, İsveç'e gider mi?