E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsveç büyüklüğündeki sanayi devi 3 haftadır çalışmıyor---

İsveç büyüklüğündeki sanayi devi 3 haftadır çalışmıyor

İsveç büyüklüğündeki sanayi devi 3 haftadır çalışmıyor
10 Şubat 2020 - 10:59 borsagundem.com

Dünyanın en büyük sanayi merkezlerinden birisi olan Hubei eyaleti korona virüs karantinası nedeniyle 3 haftadır çalışmıyor. Ekonomistler sanayi kentinin çarklarının işlememesinin daha derin krizlere neden olabileceğini söylüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin'in Hubei eyaleti, yüzlerce insanın ölümüne yol açan ve İsveç büyüklüğünde bir sanayi başkentini durduran virüsün tetiklediği karantina üçüncü haftasında. Her geçen gün kapanan ülke ekonomisi küresel ölçekteki tehditleri derinleştiriyor. Çin gübre olarak kullanılan fosforun dünyadaki en büyük üreticisi. Hubei aynı zamanda Honda Motor, PSA Group gibi küresel devlerle ve Dongfeng Motor Group Co gibi yerel otomobil üreticileriyle ülkenin otomobil endüstrisinin kalbinde.

Pekin merkezli BOCI Securities şirketinin baş ekonomisti Xu Gao konuyla ilgili "Hubei'deki ikincil sanayinin payı Çin'in ortalamasından daha büyüktür ve ülke çapında sanayi üretimini etkileyebilir" ifadelerinde bulundu. "Etkinin büyüklüğü salgının gelişimine bağlı" diyen Gao, bu ay kontrol altına alınabildiği takdirde bunun kısa ömürlü olacağını da sözlerine ekledi.

Çin'in en eski sanayi merkezleri arasında olan Hubei, uzun yıllardır ulusal ortalamadan daha hızlı büyümüştü. İyi bağlantılı demiryolu, nehir ve karayolu taşımacılığı ile çok sayıda yerel üniversite mezunları ile birlikte sürekli bir kaynağı ile tamamlamaktaydı. Çin'in üretiminin korona karantinası nedeniyle kapatılması, hükümetin ekonomik hedefleri ve uluslararası şirketlerin eyaletin üretimine bağımlı olduğu sorularını gündeme getiriyor.


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)