E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte TPAO'nun Doğu Akdeniz'de petrol aradığı yerler---

İşte TPAO'nun Doğu Akdeniz'de petrol aradığı yerler

İşte TPAO'nun Doğu Akdeniz'de petrol aradığı yerler
03 Haziran 2020 - 05:15 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Çağatay Erciyes, TPAO'nun Doğu Akdeniz'deki araştırma ve sondaj ruhsat başvurusunda bulunduğu yeni ruhsat sahalarını gösteren harita paylaştı


Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler'e (BM) bildirdiği Doğu Akdeniz'deki deniz sınırları içinde, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) sismik araştırma ve sondaj ruhsat başvurusunda bulunduğu yeni ruhsat sahalarını gösteren haritayı paylaştı.

"Türkiye, egemen haklarını kullanmayı kararlılıkla sürdürecek"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, TPAO'nun araştırma ve sondaj faaliyetleri gerçekleştirmek üzere başvuruda bulunduğu yeni ruhsat sahalarının, Türkiye'nin BM'ye bildirdiği kıta sahanlığı sınırları içinde olduğunu hatırlatarak, "Ülkemiz, defalarca duyurduğu bu sahada egemen haklarını kullanmayı kararlılıkla sürdürecektir." açıklamasında bulunmuştu.

TPAO, Akdeniz'de Türk karasuları dışında sahip bulunduğu, pafta numaraları belirlenmiş ruhsat sahalarında yedi adet ilave petrol sahası için başvuruda bulunmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin kararı 30 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Suphi04 Haziran 2020 22:48

    Helal olsun TPAO ya inşallah yeni derin sondaj gemimiz ile ülkemize ve milletimize yeni petrol kuyuları bulur

  • Muhteşem 03 Haziran 2020 08:41

    Çok güzel bir harita olmuş inşallah her zaman halkımızın peşindeyiz

  • Dünya03 Haziran 2020 08:03

    Petrolü koyacak yer bulamıyor.Burada ise basiretsiz sözde siyasiler yüzünden,ne petrol bulunabiliyor,ne de güneş ve rüzgar enerjisiyle Türkiye'nin çıkışının önü açılıyor.

  • Biz hariç03 Haziran 2020 07:58

    Bütün dünya petrol buldu.Koca Türkiye'de ise petrol,sadece seçim gulugulusu olarak kullanılıyor.