E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİşte Süper Lig'de yeni yabancı kuralı---

İşte Süper Lig'de yeni yabancı kuralı

İşte Süper Lig'de yeni yabancı kuralı
11 Ocak 2024 - 11:20 borsagundem.com

TFF, 2024-2025 sezonundan itibaren Süper Lig'de yabancı oyuncu sayısının 12'ye, takip edecek iki sezonda ise 11'e düşürüleceğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025 sezonundan itibaren 5 sezonluk projeksiyonla karşılaşma Süper Lig Oyuncu Uygunluğu detay kararlarını kararlaştırdığı toplantıda alınanları açıkladı. TFF'den yapılan açıklama şu şekilde:

1) 2024-2025 sezonundan itibaren takip eden ilk üç sezonda A Takım listesinde yazılacak yabancı uyruklu futbolcu sayısı 14'den 12'ye, takip eden sonraki iki sezonda ise 11'e düşürülmüştür. Maç günü liste sınırlaması olmayacak.

2) A Takım listesinde yer alan futbolcuların kulüplerinin transfer bütçelerini daha verimli kullanabilmelerini sağlamak amacıyla 30'dan 26'ya düşürüldü.

YERLİ AKADEMİLERDEN YETİŞTİRİLEN OYUNCU ZORUNLULUĞU GETİRİLECEK

3) Kulüp A Takım listesi yazılacak A Millî Futbol Takımımızda oynamaya uygun 14 futbolcudan ilk üç sezonda en az 2'sinin, sonraki iki sezonda en az 3'ünün kulüp akademisinden yetiştirilmiş olması yer aldı.

4) Kulüp akademisinden yetişmiş oyunculara ek olarak beş sezonda da A Milli Futbol Takımımızda kayıtlıda bulunan 14 futbolcudan en az 5'inin ise yerli akademilerde yetişmiş olması da başlatılabilir.

YERLİ OYUNCU OYNATANA TEŞVİK VERİLECEK

5) 2024-2025 döneminden itibaren yabancı uyruklu futbolcu transferlerinden alınacak ücretin büyük bir bölümü A Millî Futbol Takımımızda oyunlarda bulunan futbolcuların oynadığı kulüplere Federasyonumuzca "yerli futbolcu teşvik fonu" olarak ödenecektir.

Okan Buruk'tan TFF Süper Kupa yorumu: Doğru değildi

 

TFF, Mete Kalkavan'ın hakemliğini açıkladı

 

TFF'den Süper Kupa açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)