E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşte CHP'nin yeni dönem planı---

İşte CHP'nin yeni dönem planı

İşte CHP'nin yeni dönem planı
10 Temmuz 2018 - 13:01 borsagundem.com

CHP, dün resmen başlayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde TBMM'de etkin bir muhalefet yürütmeyi planlıyor

16 Nisan 2017'de yapılan anayasa  değişikliği halk oylamasında "hayır" diyen ve "güçlü parlamenter sistemi" savunan CHP, sistem değişikliğinin ardından yeni yasama dönemine hazırlanıyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "ciddi ve bilgiye dayalı bir  muhalefet" rotası çizdiği CHP, bundan sonraki süreçte izlenecek stratejiye  ilişkin bir yol haritası üzerinde çalışıyor.

"Daha güçlü bir demokrasi mücadelesi" söylemiyle yola çıkan parti,  grubundaki 146 milletvekiliyle etkili bir siyaset izlemeyi, Meclisi aktif bir  şekilde çalıştırmayı planlıyor.

"Millet İttifakı"nın ortakları İYİ Parti ve Saadet Partisi ile yeni  dönemde yakın diyaloğunu sürdürecek CHP, "geniş tabanlı, yapıcı ve yol gösterici"  bir muhalefet yapacak.

Bu kapsamda, CHP'nin ve "Millet İttifakı"nın 24 Haziran seçimlerinde  aldığı oy oranlarını analiz edip yetkili kurullarında bunu ele alarak işe  başlayan parti, "hiçbir ayrım yapmaksızın vatandaşın sorunlarını Meclise  taşımaya" devam edecek.

Milletvekili çıkaramadığı illerdeki seçmene da ulaşmayı hedefleyen  parti, TBMM'de bu yönde siyaset izleyerek, yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini  sık sık Meclis kürsüsünden dile getirecek.

YAKIN ZAMANDA YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARINA START VERECEK

Geniş tabanlı bir "demokrasi ittifakı" oluşturmak isteyen CHP,  vatandaşlarla, sivil toplum örgütleriyle ve kanaat önderleriyle daha sık bir  araya gelecek.

Parti örgütlerinin halkla bire bir temas kuracağı bu süreçte, sokağın  nabzı tutularak, demokratik tepkiler her alanda ifade edilecek.

Yakın zamanda yerel seçim çalışmalarına start verecek olan parti,  özellikle büyükşehirlerde yaşayan seçmenlerin dikkatini çekecek adımlar atacak.

Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği hedef doğrultusunda Ankara, İstanbul,  Adana, Mersin, Balıkesir, Denizli, Bursa ve Antalya belediyelerini almaya  çalışacak olan parti, belediye başkan adaylarını eylül ayına kadar açıklayacak,   ardından alanlara inecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • seçmen10 Temmuz 2018 18:06

    Ülkenin bu hale gelmesinde sizin ve kadronuzun önemli payı var ve bu seçmeniniz tarafından not alındı. Size ve ekibinize açık bir mesaj verildi. Tamam bırakın gidin artık sizinle bir yere varılmıyor. Eğer ülkenizi gerçekten seviyorsanız bunu iyi okuyun

  • melih5310 Temmuz 2018 17:17

    sayın kılıçdaroğlu keşke öncelikle işfinanstaki bu hisse el değişimine elatsaydınız samimiyetinize inanırdık..borsa dünya tarihinde bir benzeri yok yani...**aynı ekip şimdi işgyo ve tskb ye dağılmış orayı hallediyor****samimiyetse halk adına denetimini iyi yap bari..k.y.da mağdur olmasın...

  • aliço10 Temmuz 2018 17:11

    Yav Allahını seversen bi yürü git yaaa....

  • alp10 Temmuz 2018 14:33

    sen sağmıydın yav...sana bir dost tavsiyesi bu kadar kendini ezdiirme...bırak bu işi,,,yeter bazılarına iktidar nasip olmaz...150 yaşına gelsen bile...etme..yapma...gerçi bizim için madensin ama bazen gülüyorum...sana

  • Okie Dokie10 Temmuz 2018 14:23

    bık bık bık.

  • reis10 Temmuz 2018 13:42

    hiç gereği yok maliye bakanı bu işi gönüllü yapmış olacak..