E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİşte BNP Paribas'ın en beğendiği hisseler---

İşte BNP Paribas'ın en beğendiği hisseler

İşte BNP Paribas'ın en beğendiği hisseler
30 Eylül 2015 - 15:48 borsagundem.com

BNP Paribas, model portföyünde değişikliğe gittiğini açıkladı. İşte yeni değerlendirme...

BNP Paribas, model portföyünde değişikliğe gitti. BNP Paribas'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Piyasa değeri düşük şirketlerden (''small-cap'') YATAS, PRKME, ANSGR'yi beğeniyoruz.
En az beğendiğimiz şirketler listesinde ise ZOREN, EREGL, AKENR, DOAS yer alıyor.
 
Risk alma zamanı
 
AKP-CHP koalisyon görüşmelerinin sona ermesi ve seçimlerin tekrarlanacağı açıklandıktan sonra bankaların ağırlığını düşürdüğümüz 17 Ağustos'taki son güncellemeden bu yana model portföyümüz %3,5 düşen endeksin %1.0 üzerinde performans sergiledi (yılbaşından bu yana ise endeksin %7,9 üzerinde performans gösterdi).
 
Bu defa model portföyde düşük betaya sahip üç hisseyi (ARCLK, TCELL, ULKER) çıkartarak ve bankaların ağırlığını yükselterek daha agresif bir duruş almayı öneriyoruz. Model portföyümüzde banka hisselerinin ağırlığı %39,7, yani BIST-100'deki banka ağırlığının yüzde 9 puan üzerinde.
 
Daha farklı gelişmeler olmazsa bu portföyün seçim döneminde de değişmeden kalmasını bekliyoruz. Son kamuoyu anketleri meclis aritmetiğinde fazla bir değişiklik olmayacağını gösteriyor. Tek parti ya da bir koalisyon hükümetinin mevcut belirsizlikten daha iyi olduğunu düşünüyoruz. Mevcut siyasi belirsizliğin Türkiye'nin yılbaşından bu yana gelişmekte olan benzerlerine göre %16 daha kötü performans göstermesinde ana neden olduğunu düşünüyoruz.
 
Uluslararası tarafta, Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) daha fazla gevşeme bekliyoruz. Büyüme endişeleri ve devam eden deflasyon kaygıları nedeniyle muhtemelen Aralık 2015'te yapacağı açıklamayla ECB 60 mlr EUR olan aylık varlık alımını 10 mlr EUR daha artırabilir ve Eylül 2016'da sona erecek varlık alım programını en az 6 ay daha uzatabilir. Bu adımlar Türk sabit getirili enstrümanları için iştahı destekleyebilir, TL'yi güçlendirebilir ve bonolara alış getirebilir. ECB'den gelebilecek ek parasal genişleme adımları ile birleştiğinde siyasi gerginlikteki hafiflemenin, tüketime duyarlı düşük betalı ve defansif hisselerden aşırı satılan bankalara geçmek için katalizör olacağını düşünüyoruz.
 
Türkiye hariç, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki gelişmekte olan ülke bankaları 2016 beklentilerine göre 9,6 F/K ile işlem görmekte. Bizim araştırma kapsamında olan bankalar ise ortalama 6,0 F/K ile işlem görmekte. Sektöre özgü sorunların ve bankaların faaliyet ortamını etkileyen volatilitenin olumsuz etkilerini kabul ediyoruz, ancak Türk bankalarının gelişmekte olan ülke benzerlerine göre mevcut iskontoları  haketmediğini düşünüyoruz. Eğer 2016 yılı net kar tahminlerimizi %30 oranında aşağı çeksek dahi Türk bankaları benzerlerine göre hala iskontolu çıkıyor. Devam eden belirsizlik ortamında Akbank ve Garanti gibi sağlam bankaları önermeye devam ediyoruz. Yüksek sermaye yeterliliğine sahip bu bankaların volatiliye dayanıklı olduklarını ve olası satınalma fırsatları karşısında daha avantajlı olduklarını düşünüyoruz. 
 
Model portföye sadece TOASO'yu ekliyoruz. Tofaş Aegea (Ege) isimli yeni binek modelini Ekim ayında satışa sunacak, bununla şirketin binek oto segmentinde pazar payını artırabileceğini düşünüyoruz. Yeni modellerin lansmanıyla 2016'da toplam üretim kapasitesinde al-ya da-öde anlaşmasının kapsamı %74'ten %80'e yükselmiş olacak, bu da Avrupa'da yetersiz büyüme dinamiklerine karşı şirketi korumuş olacak."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)