E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'da 'Kerbela Yasak' suç örgütü çökertildi---

İstanbul'da 'Kerbela Yasak' suç örgütü çökertildi

İstanbul'da 'Kerbela Yasak' suç örgütü çökertildi
01 Ağustos 2023 - 23:51 borsagundem.com

İstanbul'da uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 'Kerbela Yasak' suç örgütü çökertildi

İstanbul’da uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen suç örgütüne yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt lideri Kerbela Yasak başta olmak üzere toplam 30 kişi tutuklandı.

TRT'den Şeyma Vural'ın haberine göre, zehir ticaretine dair detaylar da ortaya çıktı. "Ne kadar borcun var?" sorusunu parola olarak kullandılar. Uyuşturucu ticaretini şifreli olarak yürüttüler.

Suç örgütünün lideri Kerbela Yasak ile örgüt elebaşları ve üyelerinin de aralarında olduğu 30 zanlı artık cezaevinde.

İstanbul'un Avcılar ve Esenyurt ilçelerinde mesajla haberleştikleri kişilere uyuşturucuları elden teslim ediyorlardı. Kerbela Yasak suç örgütü üyeleri sokak satıcıları aracılığıyla zehir ticareti yapıyorlardı.

MEKAN KURŞUNLAMA, ADAM KAÇIRMA, AZMETTİRME...

Bu düzenin 2021 yılından bu yana devam ettiği ortaya çıktı.

Göz korkutmak için para karşılığında insan kaçırma, azmettirme, eğlence mekanlarının kurşunlanması da örgütün adının karıştığı suçlar arasındaydı.

Örgüt üyelerinin bu eylemlerden sonra saklanmaları konusunda yöneticilerden talimat aldığı tespit edildi.

Küçükçekmece cumhuriyet başsavcılığı tarafından yürütülen geniş çaplı soruşturma kapsamında, suç örgütüyle bağlantısı olduğu düşünülen kişiler teknik takibe alındı. Örgütün tepe ismi olan Kerbela Yasak'a ulaşana kadar pusuda beklendi. Sonrasında ise operasyon için harekete geçildi.

7 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYONLAR

İstanbul başta olmak üzere 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Örgüt lideri Kerbela Yasak da Aydın’daki yazlığında yakalandı. Elebaşları ve üyeler de dahil 34 şüpheli gözaltına alındı.

Yakalan örgüt üyeleri ve elebaşları 21 eylem sebebiyle hakim karşısına çıktı.
Hepsi ifadesinde suçlarını inkar etti.

Küçükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince aralarında Kerbela Yasak'ın da bulunduğu 30 kişinin "Uyuşturucu madde ticareti, yağma-tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve yaralama suçlarından" tutuklanmasına karar verildi. 

Terör örgütü PKK'nın finans ayağına darbe!

 

İş insanlarını haraca bağlayan suç örgütüne operasyon

 

MİT'ten terör örgütü PKK'ya bir darbe daha

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz02 Ağustos 2023 09:48

    Hepsini asacaksın ki bir daha kimse yapmasın hapiste yatmazlar iyi bir kaç hukukcu tutar kısa zamanda çıkar yine aynı işleri yaparlar.Daha önce bir teknede uyuşturucular ve milyonlarca dolarlık  paralarda bulmuşlar  idi  tutuklandılar ve bir kaç ay sonra nasıl oldu ise hepsi sebest bırakıldı.

  • Mucise Reis ;)02 Ağustos 2023 10:24

    Ya hocam asacaksın ama.. TC de bankaya git 1 milyon ud yatır sana kimse bişe demez :D nereden buldun yasası yok. Aç bir kafetarya içi boş olsun nemsiz. al eline yazar kasa gunde 100 bin tl fiş kez.. satış olmasın. sonra ay sonu git bankaya 2 milyon yatır. gelirim işlettim cafeterya dersin :D maliye kayıtları ve vergilerde odenmişse tamam. araştıran olmaz. yanı avrupada para aklayamazsın. o bakımdan her turlu pis ve kirli işlerin bir ayağı bu dandik kayısz sistemi yüzüne ülkemie bulaşıyor. Heleki memur maaşlarını 25 bin tl olarak düşününce, çokda zor hareket etmıyorlardır. Rahat rahatta krallar gibi yaşayabildikleri bir ülke. 

  • Mucise Reis ;)02 Ağustos 2023 08:46

    Bu olaylarda en büyük ihbarcı aslında vatandaş. ama vatandaş ihbar yapmaktan korkuyor. ya adımı öğrenirlerse, ya emniyet içinde kuklaları var beni bulurlarsa, ya aileme evime salça olurlarsa vb. bence öncelikle özel bir yazılım gerekli. bu tarz ihbarlar online, mobil uygulama, yada çok farklı kripto sistem geliştirilmeli sadece Ankara merkezin görebildiği ve  şifrelemeli bir sistem. Bu tarz çözüm oluşturulduğunda vatandaş zaten mahellerinde çatır çatır ihbar yapacak. bu şeref yoksunları nefes alamayacaktır. Çünkü insanlar kendi halinde 10 tl maaş ile ailesi ile hayatta kalıp mutlu huzlru yuvasında yaşamak istiyor. ama gece alemlerinde bu olaylar çok fazla. turistik şehirlerin birde arka mahalleleri var. önce onlıne ve tel ihbar sistemi şifreli kriptolu gerçek bilgiler harici bilgilerle emniyet birimlerine düşmeli. gerçek bilgiler ankara sisteme düşsün sadece... gece çorbacı var mı burada gençler diyon, torbacı var abi diyorlar 

  • Mucise Reis ;)02 Ağustos 2023 10:27

    SS , bazen partilerin iletişim bilgilerine eklıyorum. cimerde  şans bu işler. mesajı alanlar kafası algoritmik çalışan ve olayı lgılayıp nokta atışı ilgili kuruma iletemeyebiliyor... şans

  • SS02 Ağustos 2023 09:59

    Bu fikirlerini devletin başta cimer olmak üzere ilgili kurumlarına yazabilirsin.

  • Sai02 Ağustos 2023 04:01

    Mahsun karacanın bile aklına gelmedi böyle örgüt ismi :D