E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul'da Halk Ekmek'e zam geldi---

İstanbul'da Halk Ekmek'e zam geldi

İstanbul'da Halk Ekmek'e zam geldi
08 Ağustos 2022 - 13:49 borsagundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Halk Ekmek'in ürettiği 259 gram ekmeğin 3 TL’ye satılacağını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketi olan İstanbul Halk Ekmek (İHE) artan maliyetleri gerekçe göstererek fiyat artışına gitti. Buna göre 2 TL olan 259 gram ekmek artık 3 TL’den satışa sunulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketi olan İstanbul Halk Ekmek’in (İHE) Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, halk ekmek fiyatının bugün itibariyle 3 lira olduğunu açıkladı.

İHE Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama fiyat değişikliğiyle ilgili şunları söyledi:

“Bugünden itibaren geçerli olmak üzere normal 259 gram ekmeği 3 TL’den satışa sunacağız. Yaklaşık 3 ya da 4 ay önce yapmamız gereken zammı yapmayarak yurttaşlarımızla dayanışmayı sürdürmek için zaman zaman maliyetin altında da ekmek ulaştırmaya çalışıyoruz. Fakat bizden sonraki nesillerin de bu fabrikaları, bu üretim tesislerini teknolojik yenilemelerini yaparak ve büyüterek sürdürebilmeleri için bazen fiyat artışı kaçınılmaz oluyor. Elbette zam, denilince üzüldüğümüz bir husus. Burada yurttaşlarımızın anlayışına sığınıyoruz. Ancak şu da bilinmelidir ki piyasada 210 gramlık ekmek 5 TL, bizde 250 gramlık ekmek daha yeni 3 TL olacak. Halkımıza sağlıklı ekmeği ucuza ulaştırma çabamız hep devam edecek.”

Muğla’da ekmek ve simit zamlandı

 

'81 ilde 100 noktaya ekmek fabrikası kuracağız'

 

İstanbul'da ekmek 5 lira mı oldu? Federasyondan yanıt geldi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )08 Ağustos 2022 20:08

    İnsanların yokluk ve fakirlik içine düşmesine umursamayanların. İşsiz kalan, iş bulamayanların, dertlerini dile getiremeyen öğrencilerin, çalışıp 5,500 le ve 2800 tl maaş ile geçinemeyenleri görmeyen körler, yaşanan zamlar ile ekmek 3 tl olunca nasılda pusudan çıkmış :D hadi ekmek zammını bay kemal yaptı... peki diğer zamları kim yaptı ? :D hadi kaçışın yine lağım çukurlarına, :D  

  • Vatandaş09 Ağustos 2022 07:08

    Muhalefet bünyesindeki tüm belediyelerde elektrik, su, gaz, internet, ekmek gibi ürünler bedava yapılsın. Tüm düşük gelirlere belediye bütçesinden maaş verilsin. Halk partisi değilmi. Göstersin halkın partisi olduğunu. Tüm bunları bedava vereceğim diye konuşuyordu vizyon yoksunu kişiler. Veremezler çünkü anca lafta. Mucise reis'in durumuda bu. İşleri muciselere kalmış. Lafla peynir gemisi yürümez aslanım. İcraat lazım icraat. 

  • ALİ YILDIRIM08 Ağustos 2022 19:04

    bay kemal neredesin  bir kaç gündür ortalıkta yok idin sebebi bu mu idi.

  • Mucise Reis : )08 Ağustos 2022 17:27

    Bisküvi aldım 25 tl olmuş :D Allah razı olsun Türkiye ilerliyor. Enflasyona  kimse ezilmiyor. Simit olmuş 5 TL. ekmek mi olur 3 TL ye ? zarar ediyor belediye belli ki. Maliyetler düşmeden bu satışların sürmesi Bu enflasyonda imkansız. poşet zamlandı yüzde 300, yağ zamlandı,  oldu  litre 35 . nasıl 3 tl ekmek olsun ? 250 x 4 = 1 kg eder. Bir simit 2 katına satılıyor ? maliyet sürümden ve teknolojıden yararlanma ile olsada, elektrık, doğalgaz, mazot, buğday yenı hasat un, yağ, maya... bu iş sürdürülebilir değil. Belediyeler başka yerden kar yapıp, işsiz, fakir, yokluk, kalabalık vb ailelere yinede bu ekmeği en ucuz vermeli. Maaşlar malesef bu zamları karşılayanartış görmüyor. Ama yorumlarda insanların aç kalmasından mutlu VATANDAŞ ları görünce, dağda pkk, pensilvanyada feto, mapusta bölücü aramaya gerek yok. Aramıza sızıp hala kamufle olan bölücüleri görmek şaşırtmıyor. Ama BİZ VARIZ, hümanistler,  fakire zarar bu VATANDAŞ ayrıştırıcısından....

  • Abdullah şimşek08 Ağustos 2022 20:02

    Sen ne zaman bitireceksin şu zevzek ,zevzek konuşmayı ya .ülkenim içine yerleşip, kan emici vampirleri, keneleri görmeyecek kadar körsen lafım yok borsada 3 aylık blancolardan ibret çıkar biraz karlar 5 katı oldu bundandamı hissetmiyorsun ahlaksızlıgın,merhametsizligin ön plana çıktıgını buraya siyasi cevap yazma yazarsan bilki dönüşüm agır olur saygılar

  • mustafa08 Ağustos 2022 14:19

    ikide bir istanbul ankara halk ekmeği konusunda zam haberleri yapıyorsunuz ne zaman bırakacaksınız yandaş haberleri yapmayı ? ne zaman bırakacaksınız kıçyalamayı ???

  • Vatandaş.08 Ağustos 2022 14:00

    Sn Kılıçtaroğlu diyorduya, biz başa geldiğimizde elektriği bedava vereceğiz diye. İşte size fırsat, ekmeği bedava verin. Bakalım söylemle icraat aynı mı.

  • Mucise Reis : )08 Ağustos 2022 20:07

    hahaha, Merkez bankası başkansız olunca USD daha düşük idi : ) Ben oyumu vereceklerimi kendim belirlerim Vatandaş :D Sen kendi cebine bakıp, kendi menfaatlerine bakıp insanları aklınca yönlendirmeye çalışıyorsun :D Ülkeyi ANAYASA ve TBMM yönetir. Biz şey seçmiyoruz, Biz tek adam seçmiyoruz. Türkiyeyi Millet yönetir. Milletin kimseye ijtiyacı yoktur. Kanunları ve seçtikleri insanların kanunlara uyması ile zaten ülke yönetilir :D saçma sapan  yok lider yok kral :D nerde yaşıyorsun sen ? :D Sen Başkanlık sistemi ile taa yüz yıldır Türkiye yönetiliyor sanan yaşı küçüklerdensin sanırım : )) bu krallık sistem yeni geldi. Eskiden herkes kanunlar karşısında hesap verir, tbmm ile işler yürürdü. Biraz oku, araştıri sonra yaz. Ciddiye alamıyorum yazılarını, saçma ve komik  : )) lider ne yahu ? padişah mı seçiyoruz :D

  • Vatandaş 08 Ağustos 2022 18:10

    Mucise reis; önce seçeceğiniz lider vasıflı kişilere bakın. Türkiye'yi yönetebilirlermi, o vizyon, irade varmı ki. İşleri güçleri sallamasyon. Evet seçim yaklaşıyor.

  • Mucise Reis : )08 Ağustos 2022 17:30

    5 li çeteler 1 köprü yapıp 4 köprü parası harcar iken susanlar.. Fakirin 250 gr ekmeği 3 Tl diye kıs kıs gülüyor... Utanmazlığın böylesi, yüzsüzlüğün böylesi, :D Ekmek parası pensilvanyadan gelenlerin keyfi yerinde belliki... son çırpınışların, son güven fakir fukara çok iyi gülecek. Eğlen bakalım milletin 3 tl lik ekmeği ile... Yazmazsın olur biter yorum felan, seçimden zonra :D korku sarmış iyice sizleri...