E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİstanbul'a yeni metro hattı müjdesi---

İstanbul'a yeni metro hattı müjdesi

İstanbul'a yeni metro hattı müjdesi
23 Temmuz 2013 - 19:07 borsagundem.com

18 Eylül'de ihalesi yapılacak metro hattı nereden nereye gidecek, uzunluğu kaç km olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, "her yere metro, her yerde metro" hedefiyle Avrupa yakasında büyük bir metro yatırımına daha başlanacak.
Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar'ı kapsayan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, Depo-Bakım Sahası ve Depo Bağlantı Hatları İnşaat İşleri Yapım İşi uluslararası ihaleye çıktı.
Proje çalışmaları tamamlanan hattın inşaat ihalesi Kamu İhale Kurumu'nda ve Avrupa Birliği bülteninde yayınlandı. İhaleye yurt içi ve dışından birçok büyük inşaat firması ilgi göstermeye başladı.
Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar'ın trafik sorununa çözüm olacak metro, Mecidiyeköy'de Hacıosman-Yenikapı Metrosu'na entegre olarak başlayacak. Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe Alibeyköy bölgelerinden geçerek Karadeniz Mahallesi'nde mevcut Edirnekapı-Sultançiftliği Hattı'na entegre olacak proje, Tekstilkent ve Yüzyıl Mahallesi'nden geçerek Mahmutbey'de, geçen ay açılan Mahmutbey-Başakşehir Metrosu ile birleşecek.
SAATTE 70 BİN KİŞİ TAŞINACAK
İş ve yerleşim bakımından yoğun alanları tarayan hattın daha sonra Mecidiyeköy'den Kabataş'a uzatılması da planlanıyor. Yaklaşık 17,5 km uzunluğundaki Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı, saatte tek yönde 70 bin kişi taşıyacak. Tünellerin yanı sıra viyadüklerin de yer alacağı proje, delme, aç-kapa ve viyadük tipinde toplam 15 istasyondan oluşacak.
Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey istasyonlarının yer alacağı metro hattı tamamlandığında Mecidiyeköy'den Mahmutbey'e 26 dakikada ulaşılacak.
İstanbul'daki metro ağları tamamlandığında ise Mahmutbey-Sarıyer-Hacıosman 45 dakika, Mahmutbey-Yenikapı 39,5 dakika, Mahmutbey-Üsküdar Marmaray 48,5 dakika, Mahmutbey-Kadıköy Marmaray 52 dakika, Mahmutbey-Sabiha Gökçen Havalimanı Marmaray 95,5 dakika, Çağlayan-Gaziosmanpaşa 13 dakika, Mecidiyeköy-Alibeyköy 7,5 dakikaya inecek.
Mecidiyeköy-Mahmutbey arasındaki metro hattının ihalesi, 18 Eylül 2013 Çarşamba günü saat 11.00'da belediyenin Merter Ek Hizmet Binası İhale Salonu'nda yapılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bizide duyun30 Temmuz 2013 23:00

    ayazağadan kağıthaneye gitmek için levente çıkıyoruz. bu ne perhiz ne lahana turşusu. sabah akşam gültepe trafiği cehennemini yaşıyoruz.

  • göktay24 Temmuz 2013 16:31

    yorumlara katılmayanların kafalarını merak ettim.hizmete düşman alabora kafalar sizi.

  • süper haber23 Temmuz 2013 21:49

    4 km lik levent maslak hattı 5 yılda bittiydi bu da 20 yıl falan surer yer altında görmediğimiz için kim nasıl çalışıyor kaça yapıyorsa artık açık çek gibi ihaleyi alan yaşadı

  • MESUT23 Temmuz 2013 19:43

    beşiktaştan, ortaköy, bebek, sarıyer yönünede istiyoruz.

  • VATANDAŞ 23 Temmuz 2013 19:41

    LONDRA'DAKİ METRO HATTI GİBİ OLANA KADAR DEVAM. HERYERE METRO.

  • FATİH23 Temmuz 2013 19:36

    ERDOĞAN BU HIZLA ÖLENE KADAR BAŞBAKAN. ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN.

  • KEREM23 Temmuz 2013 19:35

    BU HİZMETLERİ HALA GÖRMEYEN, TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİM HAKKI DİYE İNSANLARI DOLDURAN NANKÖRLER. ÖDEDİĞİMİZ VERGİLER BİZE BÖYLE DÖNÜYOR. DAHA NE İSTİYORSUNUZ.

  • ÇETİN23 Temmuz 2013 19:31

    SONUNDA BEŞİKTAŞTAN LEVENTE GİDİŞ YÖNÜ RAHATLAYACAK. GEÇ KALINMIŞ AMA YAPILMASI GEREKEN GÜZEL BİR PROJE.

  • İMDATTTTTT23 Temmuz 2013 19:26

    kağıthane'ye bağlı gültepe trafiğine de bir çözüm bulsan başkan. leventten yahyakemale gidiş geliş 5 dk mesafe iken 1 saatte gidiliyor. tek bir caddesi var gibi görünen ama sabahları her sokaktan insan sürüsünün akın ettiği caddede ne minibüse nede otobüse biniliyor. çoğunluğa sabah, akşam yürüyüş yaptıran caddenin İMDAT çağrısı duyun artık.