E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul-Ankara yolu tamamen kapandı---

İstanbul-Ankara yolu tamamen kapandı

İstanbul-Ankara yolu tamamen kapandı
23 Ocak 2022 - 22:08 borsagundem.com

İstanbul-Ankara arasında TEM otoyolu ve devlet karayolu, tüm araç trafiğine kapatıldı.

TEM Otoyolu ve D-100 karayolu Bolu Dağı geçişinde kar yağışı etkili oluyor. Karayolları ekipleri Bolu Dağı güzergahında kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

D-100 Karayolu Elmalık mevkisinde uygulama yapan trafik ekipleri, yoğun kar beklentisi ve buzlanma nedeniyle yolun ulaşıma kapanmaması için TIR’ların İstanbul istikametine geçişine izin vermiyor.

TIR ve kamyonlar Abant kavşağından döndürülerek TEM Otoyolu'na yönlendiriliyor. Tehlike madde taşıyan tankerlerin Bolu Dağı'nı kullanması yasak olduğu için, tankerler D-100 karayolunda yol kenarlarındaki dinlenme tesislerinde bekliyor.

KARAYOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

Karayolları Genel Müdürlüğü ise akşam saatlerinde, "İstanbul- Ankara TEM ve Devlet Yolu, güvenli trafik akışı sağlanana kadar, tüm araç geçişlerine kapatılmıştır" açıklamasında bulundu.

VALİ ÜMİT: MECBUR KALMADIKÇA TRAFİĞE ÇIKMAYALIM

Bolu Valisi Ahmet Ümit de, "Kış koşullarına uygun olmayan araçlarla kesinlikle yola çıkmayalım. Ayrıca mecbur kalmadıkça, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Bu kar yağışı doğal bir olay. Bunun önüne geçmek mümkün değil. Olağanüstü bir şekilde ekiplerimiz çalışıyor ve gerekli hizmeti sunmaya çalışıyorlar. Bu şartlar altında trafiğe çıkmamak en doğru yol mecbur olmadıkça. Birkaç gündür bu kadar yoğun kar yağışına rağmen ölümlü kazamız olmadı. Bugün de kayda değer bir kazamız yok. Bolu Dağı'ndan geçecekse eğer bir sürücü buradaki şartları bilmeli ve buna göre hareket etmeli." dedi.

İSTANBUL VE ANKARA VALİLERİ UYARDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kıymetli hemşehrilerim, Düzce-Gerede arası otoyol ve devlet yolu yoğun kar ve tipiden dolayı kapanmıştır. Yolların açılması için kar ve buz ile mücadele devam etmektedir. Bu nedenle İstanbul-Ankara istikametine doğru yeni bir duyuruya kadar yola çıkılmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Ankara Valisi Vasip Şahin de Twitter hesabındaki paylaşımında, Gerede-Düzce arası otoyol ve devlet yolunun yoğun kar ve tipiden dolayı ulaşıma kapandığını belirtti.

Ankara'dan İstanbul'a gidecek vatandaşları uyaran Şahin, "İlimizden İstanbul istikametine yeni bir duyuruya kadar yola çıkılmaması gerekmekte olup, yola çıkmış araçlar ise görevlilerimizce yönlendirilen yerlerde bekletilecektir." ifadesini kullandı.

TUNCELİ-ERZİNCAN DA KAPALI

Tunceli-Ovacık ile Tunceli-Hozat kara yolları da ulaşıma kapatıldı. Valilikten yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı, tipi ve çığ tehlikesi sebebiyle Tunceli-Ovacık ile Tunceli-Hozat kara yolları ikinci bir duyuruya kadar araç trafiğine kapatılmıştır." ifadesi kullanıldı.

Tunceli-Erzincan kara yolunun da bir başka açıklamada trafiğe kapatıldığı bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)24 Ocak 2022 12:19

    Eskiden tek şeritli yollar vardı. Karayolları öyle  böyle açardı yolları.  ki cep telefonu uygulamalarından birl kar geleceği yağacaını 5 yaşında çocuk görebiliyor. Saatine kadar nerede ise tutuyor. onlarca şerit yol var. Eskiden tek şetir yol varken açıktı. çözümler çok. 5 iş makınası ardı ardına geçecek yolları kürecek. Kanadada bu yontem var. 30 dk  1saat gibi arlaıklarla birbiri ardında bu araçlar karları 3 şeridi temizliyor. Yada 2 iş makınası öncü olacak. yol açacak komvoy uzunlugu 1 km 5 km oldumu toplu olarak konvoy hareket edecek. Ya kaynak az, ya araç yada kordıneyı yapan telsiz elınde oturdugu yerde bu işleri bilmiyor, ekipleri yanlış yönlendiriyor. Bu kadar problem olması mantıklı gelmiyor bana. gerektiğinde tek tarafın trafiği keser, karları kürer sonra diğer yol ile birleştirebilirsin. Belkide yabancı ülkeleri görüyor, onlarla fazla kıyas ediyoruz. Biz gelişmekte olan ülkeyiz daha gelişmedik...