E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşsizlik martta sabit kaldı---

İşsizlik martta sabit kaldı

İşsizlik martta sabit kaldı
10 Mayıs 2023 - 10:00 borsagundem.com

Türkiye'de işsizlik oranı, martta bir önceki aya göre değişmeyerek yüzde 10 olarak kaydedildi. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 508 bin kişi oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. Açıklamada, Hanehalkı İşgücü Araştırması şubat ayı anket uygulamasının, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de yapılamadığı belirtildi.

Bu illerdeki örnek hane sayısının örneklem içindeki payının yüzde 4,4 olduğu kaydedildi. Mart ayı bülteninde yer alan sonuçların anket uygulaması gerçekleştirilebilen iller üzerinden Türkiye bazında tahmin verecek şekilde ağırlıklandırma yapılarak hesaplandığına dikkati çekilerek, bu illerde uygulama gerçekleştirilemediği için, depremin etkisinin göstergelere yansıtılamadığı, gelecek dönemde alan uygulamasına başlanabilmesiyle geçmiş dönemlere ait deprem etkisinin ölçülmesine yönelik çalışmaların yapılmasının planlandığı bildirildi.

Bültene göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaş grubunda işsiz sayısı, martta bir önceki aya göre 4 bin kişi artarak 3 milyon 508 bin kişi oldu. İşsizlik oranı değişim göstermeyerek yüzde 10 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı, geçen yılın aynı ayına göre ise 1,2 puan azaldı.

Martta 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı, bir önceki aya göre 0,7 puanlık artışla yüzde 20,1 oldu.

İşsizlik Sigortası Fonu 2.63 milyar TL arttı

 

Kayıtlı işsiz sayısı yüzde 9.8 azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)10 Mayıs 2023 14:09

    Malum TV de gençler iş beyenmiyor. Gençler masa başı işlerde hep gözleri diye gençleri, işsiz, ektisiz, fakir, 5 parasız ve el açmaya muhtaç duruma düştükleri için sözde iş insanı ve yazar yalakası aşalıyor... :D Sanki Almanya ye giden gençler masa başında çalışıyor :D Yahu senın 4 yıllık ilk 10daki üniersiteni bitiren bir genç ne diye gidip barlarda çalışıyor ? ne diye garsunluk yapıyor ? ne diye döner dükkanı açıyor ? Senin ülkendeki berber ne diye gitip ingilterede dükkan açıyor ? çalışıyor ? koca kafalı bu insanlar yazarı yazarlık yapamadığı için, iş insanı insanlığını yapamadığı için.. devletin teşvikleri, destekleri, kredileri kosgepleri exımbank kredileri, siyasi  ahbaplıklar yüzüne Türkiyede hayal kuramıyor... Türkiyede aynı işleri yapan aç, beyaz yaka olan kredi kart borçlusu, sosyal aktivite sıfır yaşamak zorunda kalıyor. Yurtdışında 40 saat çalış, maaşını al, arabada alırsın, motorda, evde . düğünde yaparsın, Türkiyenin ayarı çok sert kırıldı bozuldu

  • Ahmet Özbir10 Mayıs 2023 13:48

    15 mayıstan sonra artacak işsizlik, binlerce trol, meclise uğramayan milletvekili, danışmanları, onların devlete soktuğu bankamatik memur yapılmış eşleri komple işssiz kalacak

  • Sos10 Mayıs 2023 10:51

    Milletin iş arama umudu kalmamiş yokki arasın.Olanda hep hamaliye işler. Onlarıda sigortsasiz Türkmen Özbek Suriyeliler afganlar yapıyor. O yüzden iş aramayanlari ülkede TÜİK işsiz saymıyor. Hep aynı nakarat.

  • Mucise Reis : )10 Mayıs 2023 10:20

    Yurt dışına daha fazla genç gönderir isek, ülkemizde işsizlikazalır :D devam edelim...Evlilikler zaten azaldı, çocuk sayısı düştü, genç sayısı azalarak gelıyor. yakında işsizlik - ye düşecek devam :D .. veriler zaten  tartışmalı, hesaplama yöntemi tamamenyanlış, mesela ilçelerde, köylerde işsizler dahil bile olmuyor hesaplamaya... laf olsun veri yayınlansın. mantık o

  • Ssk Emekli 10 Mayıs 2023 10:16

    Acil intibakkkkkkkkkkkkkkkkkkk