E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail ordusunda 'darbe' sesleri---

İsrail ordusunda 'darbe' sesleri

İsrail ordusunda 'darbe' sesleri
22 Temmuz 2023 - 16:45 borsagundem.com

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yanlısı bir general orduyu darbe planlamakla suçladı. General Hacohen, muhalif politikacıların bazı askeri liderlerle işbirliği yaparak askeri darbe girişimi yapabileceğini iddia etti

İsrail’de yaşanan keskin siyasi bölünmeler, orduya da sıçramaya ve farklı birimlerin bütünlüğünü etkilemeye başladı. Bu durum, “ordu ve güvenlik birimlerinde onarılması kolay olmayacak iç parçalanmaya yol açabilecek bir depremden” bahsedilmesine sebep oldu.

Başbakan Binyamin Netanyahu’ya yakınlığı ile bilinen sağcı İsrail Savunma ve Güvenlik Forumu üyesi General Gershon Hacohen, muhalif politikacıların bazı askeri liderlerle işbirliği yaparak askeri darbe girişimi yapabileceği konusunda sert bir uyarıda bulundu. Hacohen, Genelkurmay Başkanı General Herzi Halevi’nin orduyu siyasi çatışma dışında tutmaya çalıştığını, ancak eski ve belki de yeni bazı generallerin içinde bulunduğu pek çok askeri tarafın kendisine baskı yaptığını ve onu yargı reformunu durdurması için Başbakan’a başvurmaya zorlayabileceğini söyledi.

Hacohen “Bu, İsrail’in benzerini görmediği türden bir askeri darbe olacaktır. Bu, hükümete ve Knesset karargahına doğru ilerleyen tanklar göreceğimiz anlamına gelmiyor. Ancak tehlikeli bir şantaj olacak ve ordunun gücü ve nüfuzu çirkin bir şekilde kötüye kullanılacak” dedi.

Hacohen’in açıklamaları, Halevi’nin kapalı görüşmelerde “İsrail toplumundaki kamusal söylemin ordu için tehlike oluşturduğuna” dair uyarıda bulunmasının ardından geldi. (Şarku’l Avsat)

İsrail Suriye'yi vurdu

İsrail Başbakanı Netanyahu görevden alınabilir

İsrail'de tartışmalı yargı reformuna 'uzlaşı molası'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • NUSRET ALİBEYSOY23 Temmuz 2023 10:40

    senelerdir devam ediyor bir şey olmadı ki.ABD deki yahudi sülalaleri izin vermeden oduları hiç bir şey yapamazlar israil ve abd yi onlar yönetiyorlarmış.