E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail 3 hastaneyi vurdu---

İsrail 3 hastaneyi vurdu

İsrail 3 hastaneyi vurdu
03 Kasım 2023 - 20:03 borsagundem.com

İsrail savaş uçakları Şifa Hastanesi'nin bahçesinde Refah Sınır Kapısı'na yaralı götürmeye hazırlanan ambulans konvoyunu vurduktan sonra Endonezya Hastanesi'ni hedef aldı

İsrail hava saldırılarına devam ediyor. Şifa Hastanesi ana girişi ve yaralıları Refah sınır defa Sınır kapısına götürecek olan ambulans konvoyu İsrail tarafından saldırıya uğradı. Saldırıda en az 60 kişi hayatını kaybetti.

Şifa Hastanesi ve Kudüs Hastanesi'nin çevresini bombalayan İsrail savaş uçakları, Endonezya Hastanesi ve hemen yakınında bulunan sivillerin kaldığı bir okulu hedef aldı.

Şifa Hastanesi Müdürü, Şifa Hastanesi'nin önündeki katliamda en az 60 kişi hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail'in Şifa Hastanesi giriş kısmına yönelik saldırısı, Mısır'da tedavi görmek üzere yaralıları taşıyan ambulans konvoyunun yola çıkacağı sırada gerçekleşti.

Saldırı sonucu, yaralıları taşıyan ambulanslarda ciddi hasar oluştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi'nin önünde yaşanan saldırının bir katliam olduğunu açıkladı.

Refah Sınır Kapısı'na yaralı taşıyan ambulanslar vuruldu

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze kentindeki Şifa Hastanesi'nde basın toplantısı düzenledi.

İsrail'in sağlık çalışanlarını hedef aldığını belirten Kudra, "İsrail, Refah Sınır Kapısı'na ulaşmak üzere güneye doğru hareket eden ambulans konvoyunu hedef aldı. Saldırıda ölü ve yaralılar var." dedi.

İsrail ordusunun sahil yolundaki Reşid Caddesi'nde de iki ayrı noktada ambulansları hedef aldığını söyleyen Kudra, söz konusu ambulansların da Refah Sınır Kapısı'na doğru yaralı taşıdığını kaydetti.

İsrail Endonezya Hastanesi'ni de hedef aldı

İsrail, Şifa Hastanesi'nin bahçesini vurduktan sonra Endonezya Hastanesi'ni ve hemen yakınında bulunan sivillerin kaldığı bir okulu hedef aldı. Endonezya Hastanesi Müdürü, can kaybı ve yaralıların yüzde 40'ının çocuklardan oluştuğunu duyurdu.

Öte yandan yakıt sıkıntısı nedeniyle hastane jeneratörünün 48 saat geçmeden duracağı açıklandı.

İsrail, sabah saatlerinde Kudüs Hastanesi'ni vurdu

İsrail, sağlık personeliyle birlikte çoğu kadın ve çocuktan oluşan yaklaşık 14 bin yerinden edilmiş sivilin sığındığı Kudüs Hastanesi'nin çevresini hedef aldı.

Tel El-Hava bölgesindeki hastanenin çevresine bombalar peş peşe düşü.

Büyük patlamalar sonrası toz bulutu hastaneye yayıldı. Hastanede hasar olduğu belirtiliyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yaralıların tahliyesi için "dünyaya çağrı"

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi'ndeki yaralıların Mısır'a tahliyesi için Uluslararası Kızılhaç'ın da İsrail'den güvence alamadığını açıklamıştı.

Tüm dünya ülkelerine, halklara ve uluslararası kuruluşlara seslenen Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Cenevre Konvansiyonu'nun 4. maddesi gereği uluslararası insancıl hukuka göre yaralıların hayatını kurtarmak için dünyadaki herkese sorumluluğu üstlenmesi çağrısı yapmıştı.

Bakanlık, Gazze merkezindeki Şifa Hastanesi'nden bir konvoyun yaralıları taşımak için yerel saatle 16.00'da hareket edeceğini duyurmuştu.

ABD: İsrail ve Hamas arasındaki ateşkesi desteklemiyoruz

 

İsrail: Gazze'ye yönelik kuşatma tamamlandı, ateşkes olmayacak

 

İsrail'de iktidar partisinden 'Gazze'yi yeryüzünden silin' çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI05 Kasım 2023 11:00

    ABD büyük kürdistan peşinde olup ırak, suriye, ürdün ve Türkiye nin yarısını alıp israil e hediye etme peşinde olup, kemal ve meral in dediği gibi abd, ab ülkeleri, yunanistan pkk ypg suriye ırak mı bize saldıracak S 400 verin der iseniz diblinizi işte böyle oyarlar tüm askeri ihtiyaçlarımız yurt içinde üretilmelidir.

  • akıl05 Kasım 2023 12:48

    o projenin içinde vatanını terkedip ülkemize gelen milyonlarca suriyelide var. GAZZE de halk tonlarca bomba yiyor ve asla vatanımızı terketmeyeceğiz diyor...

  • azmi04 Kasım 2023 13:30

    Eleştirimiz üzerine İsrail Haarp sistemini öne alan deprem görüntüleri paylaşmış ve Kmaraş merkezli depremi anımsatmış. Eğer titreşimle depremi tetikleyebiliyorlarsa Filistine neden bomba yağdırırlar ,anlamış değilim.Ayrıca , Filistinlilerin Filistinden çıkarılmaları demek , İsraile yeni yerleşim alanları açılması demek. Amman ha

  • VERİ04 Kasım 2023 13:40

    millet oturduğu yerden senaryo yazıyor, haarp  sistemi su dolu bardağı bile deviremez,herkes kendi uzmanlık alanında fikir yürütsün...

  • tv04 Kasım 2023 09:41

    insanlıktan çıkmış şeytanyahu  şeytanın piçleri  eninde sonunda yok olacaksınız saklamayın leşlerinizi savaşmak istiyorsan götün yiyarsa hamasla savaş masum halktan çocuklardan ne istiyorsun  arap ülkelerine müslüman ülkelerin liderleri,nede yazıklar olsun  

  • Psiko04 Kasım 2023 09:38

    Kınayalım da üzülsün israil.

  • xyz04 Kasım 2023 00:53

    Bence miting yapın. Boykot edin. Havanda su dövün, ipe un serin veya suya yazı yazın.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL05 Kasım 2023 10:58

    Mitingi yıllarca yaktık ne oldu engelleyebildinmi bunları engelleyebilmen için tüm sanayi ürünlerini tüm ihtiyacın olan silahları ve olmaz ise olmaz nükleer balistik füzeler üreteceksin ki senden korksunlar yoksa bağırır bağırır durursun.

  • FİNANS DÜNYASI04 Kasım 2023 00:02

    Bu katliamların baş sorumlusu aslında israil in tamamı ile sahibi ve kontrolünde olan ABD ve AB ülkeleri olup, yüce ALLAH tüm müslümanların ve garibanları asırlardır aynı şekilde milyarlarcasını kaltedenlerden ve hala devam edenlerden en sert şekilde bir gün intikamımızı alacaktır.Lanetliyorum.İçeride birlik ve beraberlik içinde olmaz isek tüm silahlarımızı hatta nükleer silahlar yapmaz isek belli seneler sonra aynısını Türkiye de yapacaklar imiş.Çünkü bu olaylar büyük israil hayalinin devam eden operesyonları olduğunu ülkemizden 22 şehrinin de içinde kapsadığını söylenmektedir.

  • DOĞRU04 Kasım 2023 13:43

    nükleer gücün olmadığı sürece boşuna ahkam kesip dururuz,sadece türbünlere oynarız ve bu millette çabuk gaza gelir...

  • Mete Soysal 03 Kasım 2023 21:54

    Ya insan yerine koymadan avlanır gibi öldürüyorlar Cezalarının bir gün elbet ama şuan asla gibi

  • dünya03 Kasım 2023 21:23

    Bu savaş ne kadar sürer acaba.yayılma olursa iyi olmaz.bi an önce arabulucularla anlaşsalar ateşkes olsa harika olur.Dünya rahatlar.