E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİspanya merkezli Telefonica şirketinin en büyük hissedarı Suudi STC Group oldu---

İspanya merkezli Telefonica şirketinin en büyük hissedarı Suudi STC Group oldu

İspanya merkezli Telefonica şirketinin en büyük hissedarı Suudi STC Group oldu
05 Eylül 2023 - 22:56 borsagundem.com

Suudi şirket STC Group, İspanya merkezli telekominasyon şirketi Telefonica'nın %9,9'unu alarak şirketin en büyük hissedarı konumuna geldi

Suudi Arabistan'ın telekomünikasyon şirketi STC Group, Madrid merkezli çok uluslu İspanyol telekomünikasyon firması Telefonica'nın yüzde 9,9'unu 2 milyar 100 milyon avroya satın alarak en büyük hissedar haline geldi.

Telefonica'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin sermayesinin yüzde 4,9'unu temsil eden hisselerin ve diğer yüzde 5'ini temsil eden mali araçların STC Group tarafından 2,1 milyar avroya satın alındığı bildirildi.

ŞİRKETİN EN BÜYÜK HİSSEDARI STC GROUP OLDU

STC Group Üst Yöneticisi Olayan Alwetaid, Telefonica'nın kontrolünü veya çoğunluk hissesini satın alma niyetinde olmadıklarını açıklayarak, "Bu operasyon, sağlam bilançomuzu kullanmamıza ve varlıklarımızı korumamıza olanak tanıyan harika bir yatırım ve temettü politikamızı sürdürme fırsatıdır." dedi.

Suudi telekomünikasyon şirketinin operasyonundan önce Telefonica'nın ilk hissedarı yüzde 4,87'lik payla ile BBVA bankası olurken, onu ABD fonu BlackRock (yüzde 4,48) ve Caixabank (yüzde 3,5) izliyordu.

STC, gerekli izinlerin alınmasının ardından finansal araçların fiziki tasfiyesi yoluyla Telefonica'da yüzde 5'e karşılık gelen oy hakkını elde edecek.

Suudi Arabistan Menkul Kıymetler Borsası'nda 49,2 milyar avroluk piyasa değeriyle işlem gören STC Group, Orta Doğu'nun telekomünikasyon sektöründeki lideri olarak bilinirken, aynı zamanda Bulgaristan, Hırvatistan ve Slovenya'da yatırımları bulunuyor.

Telefonica'nın karı geriledi

 

Telefonica, Telxius'un yüzde 40'ını satıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)