E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİspanya, İslam düşmanlığıyla suçlanıyor---

İspanya, İslam düşmanlığıyla suçlanıyor

İspanya, İslam düşmanlığıyla suçlanıyor
20 Ekim 2022 - 00:11 borsagundem.com

Katalonya özerk yönetim parlamentosu, İspanya'yı İslam düşmanlığıyla suçladı.

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetim parlamentosu, İspanya'yı İslam düşmanlığıyla suçlayan bir karar aldı.


Katalonya'nın Reus kentindeki, Müslüman Toplumunu Savunma Derneği Başkanı Mohamed Said Badaoui'nin "radikalleşen ifadeler kullanmaya başlaması" gerekçesiyle dün gözaltına alınmış, "ulusal güvenlik tehdidi oluşturduğu" iddiasıyla da ülkesi Fas'a gönderilmesi talep edilmişti. Bu karar tepki çekti.

Karar Katalonya parlamentosunda iktidarda olan Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) ile Katalonya için Birlik (JxCAT), En Comu Podem ve Halk Birliği Adaylığı (CUP) partilerinin sözcülerinin desteğiyle alındı. Karar metninde, Badaoui'nin gözaltına alınıp Barselona'daki karakola getirilmesinin hiçbir delile dayanmadığı belirtildi.

Ayrıca Katalonya hükümet başkanlığı, "Badaoui'nin temel haklarına saygı gösterilmesini sağlamak için emrindeki tüm idari, yasal ve diplomatik araçları harekete geçireceğini" bildirdi.

Kararda yaklaşık 30 yıldır Katalonya'da yaşayan ve burada doğmuş 3 çocuğu olan Badaoui'ye yapılanın "İspanyol devletinin baskıcı politikasının ve İslam düşmanlığının bir sonucu" olduğu vurgulandı. Bununla birlikte hakimin karar vereceği sınır dışı edilme prosedürünün "yasa dışı bir biçimde işletildiği" de öne sürüldü.

Badaoui, ağustos ayında düzenlediği bir basın toplantısında, İspanyol vatandaşlığına başvurmasından sonra "siyasi aktivitelerde bulunmak, sosyal medyada aktif olmak ve radikalleşmekle" suçlandığını ancak bunların hiçbir kanıtının bulunmadığını söylemişti. 

Fransa'da İslam karşıtlığı yükseliyor, Müslümanlara baskı artıyor

 

İngiltere'de İslam düşmanlığı

 

Trump'ın partisinde İslam düşmanlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)