E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIşık: Ağustostan bu yana en hızlı büyüme---

Işık: Ağustostan bu yana en hızlı büyüme

Işık: Ağustostan bu yana en hızlı büyüme
09 Nisan 2016 - 06:31 borsagundem.com

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, sanayi üretimindeki yüzde 5.8'lik artışı değerlendirdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dün sanayi üretimi rakamlarını açıkladı. Buna göre sanayi üretimi yüzde 5.8 artış gösterdi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yaptığı yazılı açıklama ile sanayi üretimindeki artışı değerlendirdi. 

Işık, sanayi üretimindeki yıllık artışın, ağustos ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktığını dile getirerek “Türkiye’nin ihracatı şubat ve mart ayında artış gösterdi. Önümüzdeki dönemde, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere pazarlarımızdaki toparlanma, İran’a ambargonun kalkması ve yeni pazarlara açılım çalışmalarımız da ihracatımıza ve dolayısıyla sanayi üretimine olumlu yansıyacak. Avrupa Birliği’nin parasal genişleme hamlesi de Türkiye ekonomisine olumlu etki yapacak. Bu gelişmeler hem dış hem de iç talebi canlandıracak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika09 Nisan 2016 09:27

    3 milyon suriyeli tüketimi artırdı. Kişi başına milli gelir 9 binlerde , suriyeliler vatandaşlığa alınınca kişi başına milli gelir 10 bini geçemeyecek.