E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları İşgücü piyasası sıkı olmaya devam ediyor---

İşgücü piyasası sıkı olmaya devam ediyor

 İşgücü piyasası sıkı olmaya devam ediyor
07 Ekim 2022 - 08:12 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


Çarşamba günüyle birlikte konuşan tüm Fed başkanları ve üyeleri son derece sert ve nettiler. Faizler sonuç alana kadar artırılmaya devam edecek ve tempo trend görülene kadar düşmeyecek. Hatta “politika yapıcıların enflasyon okumaları hayal kırıklığı yarattığı için (Enflasyonun ne kadar ısrarcı ve
genele yaygın olduğunun bilincine varılmasında geç kalınması) yıl sonundan önce 125 baz puanlık faiz artırımı yapmayı beklediklerini “ ifade ediyorlar.

Hedef; borçlanma maliyetlerinin artırılması amacıyla 2023 baharına kadar yüzde 4,50-4,75 seviyesine getirilmesi, Güçlü iş gücü piyasasını yavaşlatma ve şu anda yüzde 3,7 olan işsizliği yükseltmek.

Dün açıklanan Haftalık işsizlik başvurularında da geçen hafta, dört ayın en fazla artışına işaret eden veriler gelince, Fed'in Mart ayından bu yana on yıllardır görülen en hızlı ve en yüksek oranlı faiz artırım trendinin devam etmesi kesinleşmeye doğru gitmeye başladı.

Talep yüksek oranlarda soğumaya başlasa bile işgücü piyasası sıkı olmaya devam ediyor. Bugün Eylül ayındaki istihdama ilişkin tarım dışı istihdam raporu, yatırımcıların Fed'in agresif faiz artırım planlarını değiştirip değiştirmediğini ölçmesine yardımcı olacak.

Para piyasaları da 1-2 Kasım'daki FED toplantısından, art arda dördüncü bir 75 baz puanlık faiz artırımına %86 şans veriyor.

Asya borsaları bugün kırmızı. Yatırımcıların daha agresif merkez bankası politikası sıkılaştırma işaretleri arasında resesyon risklerinden endişe duymasıyla küresel hisse senedi düşüşünü üçüncü güne uzattı.

Dolar ve Hazine getirileri de , birden fazla FED yetkilisinin günün ilerleyen saatlerinde önemli bir ABD istihdam raporu öncesinde ek oran artışlarından bahsetmeye devam etmesi ve artan ham petrol fiyatlarının uzun süreli enflasyonla ilgili endişeleri artırmasının ardından yükselmeye devam etti.

Citi, 2023'te borsalar yükselecek

 

'Tavan fiyat' uygulamasına OPEC darbesi

 

En fazla para girişi olan hisseler 06/10/2022

 

New York borsası düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)