E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİşe alımlar için seçim sonrası bekleniyor---

İşe alımlar için seçim sonrası bekleniyor

İşe alımlar için seçim sonrası bekleniyor
12 Mart 2014 - 12:05 borsagundem.com

Manpower Türkiye, 2014 ilk çeyreğinde işverenlerin istihdam beklentilerini gerçekleştiremediğini açıkladı

Manpower Türkiye Genel Müdürü Reha Hatipoğlu, özellikle geçtiğimiz yılın son aylarında yaşanan ve gündemi etkileyen dalgalanmalar dolayısıyla 2014 ilk çeyreğinde işverenlerin istihdam beklentilerini gerçekleştiremediklerini kaydetti.

"Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması"nın 2014 ikinci çeyrek öngörülerini paylaşan Hatipoğlu, gündem nedeniyle işverenlerin istihdam planlarını yılın ikinci çeyreğine erteleme yolunu seçtiklerini belirtti.

30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerim de işverenlerin, istihdam hedeflerini ikinci çeyreğe kaydırmalarının önemli bir nedeni olduğunu dile getiren Hatipoğlu, "Tüm bu gelişmeleri göz önünde bulundurduğumuzda geçtiğimiz üç aylık döneme oranla, Türkiye'deki istihdam görünümünün dikkate değer bir marjla iyileştiğini fark ediyoruz"  dedi. Türkiye'den 1.000 işverenle gerçekleştirilen araştırmada, Türk işverenlerin 2014'ün 2. çeyreği için sağlıklı bir işe alım beklentisine sahip olduğunu ifade eden Hatipoğlu, işverenlerin yüzde 33'ünün istihdam düzeyinde artış, yüzde 7'sinin düşüş ve yüzde 59'unun herhangi bir değişiklik olmayacağı beklentisine sahip olduğunu kaydetti. Araştırmaya göre Türkiye'deki her 3 işverenden 1'i önümüzdeki 3 aylık süreçte işgücü sayısını artırmayı planlıyor, işverenler Nisan-Haziran dönemi için işgücü sayısında büyüme öngörüyor.

İşverenler 11 sektörün tamamında, önümüzdeki çeyrekte istihdam artışı öngörürken, en güçlü istihdam piyasası, Net İstihdam Görünümünün yüzde 33 (+) olduğu üretim, yüzde 32 (+) olduğu inşaat, restoran ve otelcilik sektörlerinde bekleniyor. Restoran ve otelcilik sektöründeki ciddi ivme konusunda Reha Hatipoğlu, "2013 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısı 35 milyona ulaştı. Bu rakamın artmaya devam edeceği öngörülüyor ve dolayısıyla da sektördeki yeni yatım planlarını teşvik ediyor. Sektördeki istihdam planlarında beklenen yüksek ölçüdeki sıçrama, kısmen dönemsel iş gücüne yönelik taleple kısmen de taze yatırım planlarıyla açıklanabilir" dedi.

Araştırmada şu sonuçlara yer verildi: "Yüzde 22 (+) ile sağlam bir duruş sergilemesine karşın ilaç sektörü, ikinci çeyrek için en zayıf istihdam görünümüne sahip sektör oluyor. Genel olarak değerlendirildiğinde Türkiye'de 11 sektörün 9'unda işverenler, 2014 yılı 1. çeyreğe oranla güçlenen işe alım beklentisine sahip. Önceki yılın aynı dönemine kıyasla da 11 sektörün 6'sında işe alım beklentileri iyileşiyor. Önceki dört çeyrekte olduğu gibi, Türk işverenler Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki en iyimser işe alım beklentisine sahip grup. EMEA bölgesinde bulunan 24 ülkeden 20'sindeki işverenler, önümüzdeki 3 ay boyunca işgücü sayılarında büyüme olacağını öngörüyor. Önceki 4 çeyrekte olduğu gibi, Türk işverenler bölgedeki en iyimser işe alım beklentilerini bildiriyor. Bölgenin en zayıf görünümü ise İtalya'dan geliyor."  Bir sonraki Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması'nın sonuçları 10 Haziran 2014 tarihinde açıklanacak. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)