E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİş insanlarını haraca bağlayan suç örgütüne operasyon---

İş insanlarını haraca bağlayan suç örgütüne operasyon

İş insanlarını haraca bağlayan suç örgütüne operasyon
12 Temmuz 2023 - 05:29 borsagundem.com

İş insanlarından 'yardım' adı altında haraç isteyen suç örgütüne gerçekleştirilen operasyonlar sonucu yakalanan 7 şüpheliden 5'i tutuklandı.


Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince, Yenimahalle ilçesinin Macun Mahallesi'ndeki bir iş yeri önündeki "silahlı kasten yaralama" olayının faillerinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Şüphelileri tespit etmek ve yakalamak amacıyla çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını izleyen ekipler, şüphelilerin kullandıkları aracı Altındağ ilçesinin Örnek Mahallesi'ndeki bir sokakta buldu. Olayda kullanılan silah ise AŞTİ'ye yakın bir çöp konteynerinde, poşet içerisinde beze sarılı olarak bulundu.

Olayın birçok suçtan aranma kaydı bulunan ve yurt dışında firari olan suç örgütü elebaşı E.Y'nin talimatları doğrultusunda, hakkında arama kaydı olan ve yurt dışında firari bulunan M.A'nın yönlendirmesiyle Aydın'dan araç ve silah getiren örgüt üyeleri ile İstanbul'dan gelen tetikçilerce gerçekleştirildiği tespit edildi.

Tetikçilere araç ve silah temin eden şüpheli, kaçmak üzereyken yapılan operasyonla Ankara il sınırında yolcu otobüsünde yakalandı.

Şüphelilerin, suç örgütünün korkutucu gücünü kullanarak haksız kazanç sağlamak için iş insanlarını tehdit ettiği, "yardım" adı altında haraç istediği belirlendi. Olayın, haraç vermek istemeyen müştekileri korkutmak için gerçekleştirildiği anlaşıldı.

Olaya karışan suç örgütü üyelerinin yakalanması amacıyla Ankara merkezli, İstanbul, Aydın, Denizli ve Ordu illerinde 9 şüpheliye yönelik operasyon yapıldı. Operasyonda 7 şüpheli yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılan şüphelilerden 5'i sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince tutuklandı, 2'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kahramanmaraş'taki suç örgütü operasyonunda 19 tutuklama

 

Organize suç örgütü lideri Peker hakkında iddianame hazırlandı

 

Suç örgütü lideri Peker'in yakalanan adamı İstanbul'da

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)