E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİranlı devler İstanbul için gün sayıyor ---

İranlı devler İstanbul için gün sayıyor

İranlı devler İstanbul için gün sayıyor
28 Ekim 2015 - 08:09 borsagundem.com

Tahran Borsası ile Borsa İstanbul arasında iyi niyet anlaşması imzalandı.

Borsa İstanbul ile Tahran Borsası, işbirliğine yönelik iyi niyet anlaşması imzaladı. Beş aylık görüşmeler sonunda imzalanan anlaşma, İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılmasının ardından karşılıklı ürünlerin her iki borsada da işlem görmesini kapsıyor. İmza töreni sonrasında konuşan Borsa İstanbul CEO'su Tuncay Dinç,  anlaşmayla erken bir adım attıklarını ve iyi bir model oluşturabileceklerini düşündüğünü söyledi. 

SUKUK'DA BİZDEN İYİLER

Dinç, imzalanan anlaşmanın detaylarını şöyle açıkladı: “Bu anlaşma iki borsa arasında işbirliğini artırmayı hedefliyor. Borsa İstanbul olarak, çevre ülkelerle de işbirliği yapıyoruz. Anlaşma herhangi bir yükümlülük içermese de güzel bir başlangıç oldu. İleriki aşamada şirketler, neden iki borsada da işlem görmesin. Ayrıca, borsa yatırım fonları ve sukuk konusunda onlar bizden daha iyi durumdalar. Biz de onlara türev piyasalar konusunda destek verebiliriz. Biz bu işe karlılık odaklı bakacağız.”

100 MİLYAR DOLARLIK PİYASA

Tahran Borsası CEO’su Hassan Ghalibaf Asl, Tahran'da işlem gören 320 şirketin toplam piyasa değerinin 100 milyar doları bulduğunu açıkladı. Tahran Borsası’nda yabancı payının yüzde 1 olduğuna dikkat çeken Asl, “Hem Türk hem de İranlı firmaların iki borsada birden işlem görmek için iştahı yüksek.Bizim orada bunu isteyen bakır, petro kimya, otomotiv firmaları var” dedi.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)