E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'dan Suriye zirvesiyle ilgili açıklama---

İran'dan Suriye zirvesiyle ilgili açıklama

İran'dan Suriye zirvesiyle ilgili açıklama
06 Eylül 2018 - 18:34 borsagundem.com

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, Tahran'da düzenlenecek üçlü zirveyi, Suriye'deki soruna siyasi yollarla kökten çözüm getirmek, bölge dışındaki güçlere karşı koymak için önemli bir fırsat olarak niteledi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin katılımıyla Tahran'da düzenlenecek Suriye konulu üçlü zirveyi, Suriye’deki soruna siyasi yollarla kökten çözüm getirmek, bölge dışındaki güçlere karşı koymak ve stratejik politikalar geliştirmek için önemli bir fırsat olarak niteledi.

Bakanlık Sözcüsü Kasımi yaptığı yazılı açıklamada, yarın Tahran'da düzenlenecek Suriye konulu üçlü zirve hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kasımi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılacağı zirvenin, Astana süreci olarak bilinen Suriye'deki soruna çözüm bulmak adına izlenen siyasi sürecin devamı olarak dünyanın ilgi odağı haline geldiğini belirtti.

"Zirve çok taraflı iş birliğine zemin hazırlaması bakımından önem arz etmektedir"

Zirvenin Suriye'deki soruna siyasi yollarla kökten çözüm getirmek açısından son derece önem taşıdığının altını çizen Kasımi, "Zirve, bölgenin etkili üç büyük ülkesi arasındaki etkileşimin en yüksek seviyeye taşınarak sürdürülmesi ve özellikle ekonomi alanında ikili ve çok taraflı iş birliğine zemin hazırlaması bakımından önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

Zirvenin bölge dışındaki güçlere karşı koymak ve stratejik politikalar geliştirmek adına da önemli bir fırsat olacağını vurgulayan Kasımi, şunları kaydetti:

"Zirve, her üç ülkenin bölge ötesi bir gücün hırs ve tamahları ile karşı karşıya olması bakımından oldukça önemlidir. Bu üç ülke bağımsızlık yanlısı oldukları ve bu bölge ötesi gücün tek taraflı dayatmalarını kabul etmedikleri için çeşitli yaptırımlara maruz kaldı. Şüphesiz ortak hedefler, zalimce yaptırım ve tehditlere karşı koymada bu üç ülke arasında uyum ve entegrasyona neden olacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oflu06 Eylül 2018 22:48

    Ortodoks Ruslar ile dost olanlara bak hele. Ağızlarından Allah Peygamber düşmez bir de

  • KAZIM KARTAL06 Eylül 2018 21:23

    islam dünyasındaki tüm kanıyan yaraları sizler yaptınız.ama sıra sizlere gelilyor .biz şuan sıramızı savduk.sizin aptıllarınız yüzünden islam dünyası kan ağlamaktadır.islamda hiç mezhepcilik olurmu.herkesin ibadeti kendisine.asıl hakem ALLAH olup kimin ibadetini kabu kim ibadetini ret eder yalnızca o bilir.tüm islam dünyası mezhepcilik yüzünden paramparça halde.bence sıra bunlarda.

  • Davut06 Eylül 2018 22:47

    Doğru diyorsun sıra Türkiye'de

  • Alim yavuz06 Eylül 2018 20:21

    Esad koltuğu garantiye aldı sonunda.

  • Akmal06 Eylül 2018 20:21

    Halifemiz bir Ortodoks ile Şii peşine takılmış gidiyor. Millet de nereye hemşehri m demiyor. Ölen kalan razı

  • Kadir yildirim07 Eylül 2018 00:46

    90 yıldır abd nin kucağına oturan ata mallarına bi sor ozaman ne kazandık. .. mallllll

  • KILIÇ06 Eylül 2018 19:25

    ESEDLE RUSYAYLA BİRLİK OLUP HALKI YOK EDİN ONDAN SONRA BARIŞTAN BAHSEDİN .

  • KADİR ŞİMŞEK06 Eylül 2018 19:22

    Ayrı niklerle aynı şeyleri yazdığında farkedilmiyor mu sanıyorsun hasta adam.

  • Pardus06 Eylül 2018 18:56

    Rusya'nın dediğini yapıp müslüman katili Esad'a destek çıkmak yakışmıyor. Haçlı ittifakı resmen

  • Suryani06 Eylül 2018 18:55

    Tanrı AKP'den razı gelsin, iran ve rusya ile Esad hükümetini destekliyor. Sünnileri Suriye'den kovduk Türkiye'ye. Rahatladik

  • Lala06 Eylül 2018 18:51

    Şer ittifakı, milyonlarca müslümana zulm eden Esad'ı iktidarda tutmak için bir araya geliyor