E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasalarıİran'dan kripto para hamlesi---

İran'dan kripto para hamlesi

İran'dan kripto para hamlesi
09 Haziran 2021 - 17:52 borsagundem.com

Hasan Ruhani, "Kripto para faaliyetlerini yasallaştırmak ve bu alanda halkın sermayesini korumak için ilgili bakanlıklar tarafından bir an önce çözüm yolları bulunmalı. "dedi.

Bitcoin (BTC) madenciliğinin hala ambargo altında olduğu İran, kripto paralar için yasal çerçeve oluşturmak istiyor. 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, salı günü gerçekleştirilen Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında ulusal çıkarların korunması için kripto para faaliyetlerinin yasallaştırılmasının gerekliliğini vurguladı.

Ruhani, ülkenin kripto ve dijital paralar konusunda yasal ve teknik gerekliliklere dikkat vermesi gerektiğini söyledi.

Kripto para alım satımının risklerine değinen Ruhani, yatırımcıların para kaybetmesinin önlenmesi için farkındalığın artırılması gerektiğini belirtti:

Kripto para faaliyetlerini yasallaştırmak ve yatırımcıların sermayelerini korumak için, mümkün olduğunda hızlı bir çözüm düşünmeli ve gerekli yasa ve yönergeleri oluşturmalıyız.

Ruhani, kripto paralar için yasal çerçeve oluşturmak amacıyla farklı taraflar arasında ortak bir çalışma çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı, kripto madencilik yasağının yaz sonuna kadar süreceğini açıkladı. Ülkenin enerji bakanlığı, geçtiğimiz ay hane elektriği ile kripto madenciliğinin yasal olmadığını ve tespit edilmesi halinde yüklü bir ceza uygulanabileceğini duyurmuştu.

İran, ülkede sıcak geçen yaz aylarında artan hane içi elektrik ihtiyaçlarını karşılamak için eylül sonuna kadar kripto madenciliğini yasakladı.

Bitcoin düşmeye devam edecek mi?

Bitcoin kullanan yasa dışı bahis çetesi çökertildi!

Kapalıçarşı'da külçe altın fiyatları 09/06/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Grc10 Haziran 2021 04:48

    Cripto para yazılımını yapanlar istedikleri zaman da silerler yazılımı sildiler mi cripto para yok olur!