E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'dan ithal edilen düz cam ürünlerine ek vergi üç yıl uzatıldı---

İran'dan ithal edilen düz cam ürünlerine ek vergi üç yıl uzatıldı

İran'dan ithal edilen düz cam ürünlerine ek vergi üç yıl uzatıldı
11 Aralık 2018 - 07:17 borsagundem.com

Trakya Cam AŞ'nin başvurusu üzerine yapılan soruşturma tamamlandı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan kararda İran'dan ithal edilen düz cam ürünlerine ek verginin 3 yıl daha uzatıldığı bildirildi

Trakya Cam AŞ tarafından İran menşeli düz cam ithalatında uygulanan koruma önleminin uzatılması için yapılan ve Düzce Cam AŞ tarafından da desteklenen başvurunun ardından Ticaret açılan soruşturma tamamlandı. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan ve Resmi Gazete'de yer alan kararda, İran'dan ithal edilen düz cam ürünlerine uygulanan ek verginin üç yıl daha sürdürülmesinin kararlaştırıldığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı kararında, alınacak ek vergilerin Hazine'ye irat kaydedileceği ifade edildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde de kararların uygulanmasıyla ilgili ayrıntılar yer aldı. 

Resmi Gazete'de yer alan tebliğ şöyle:

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğ, 28/9/2018 tarihli ve 30549 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2018/5) ile başlatılan ve 10/5/2004 tarihli ve 2004/7305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İthalatta Korunma Önlemleri Hakkında Karar ve 8/6/2004 tarihli ve 25486 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İthalatta Korunma Önlemleri Yönetmeliği çerçevesinde İran İslam Cumhuriyeti menşeli eşyaya yönelik yürütülen soruşturma sonucunda alınan kararın duyurulması amacıyla hazırlanmıştır.

Soruşturma

MADDE 2 – (1) Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülerek tamamlanan soruşturma sonucunda ulaşılan bilgi ve bulguları içeren özet sonuç raporu Ek-1’de yer almaktadır.

Karar

MADDE 3 – (1) İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu, 70.04, 70.05 ve 70.06 gümrük tarife pozisyonlarında yer alan eşyanın İran İslam Cumhuriyeti menşeli olanlarının ithalatında 3 (üç) yıl süreyle ek mali yükümlülük şeklinde korunma önlemi uygulanmasına, ek mali yükümlülüğün birinci yıl için 48 ABD Doları/Ton, ikinci yıl için 46 ABD Doları/Ton, üçüncü yıl için 44 ABD Doları/Ton olarak belirlenmesine ve önlemin istihsali hususunda Cumhurbaşkanlığına öneride bulunulmasına karar vermiştir.

(2) Bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen önlem, ilgili Cumhurbaşkanı Kararının yürürlüğe girmesiyle uygulanmaya başlanır.

Yürürlük

MADDE 4 – (1) Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 5 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.

EK VERGİYE KONU OLAN ÜRÜNLER

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)