E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'dan ABD'ye büyük tehdit---

İran'dan ABD'ye büyük tehdit

İran'dan ABD'ye büyük tehdit
25 Mayıs 2019 - 13:47 borsagundem.com

İran: En ufak bir aptallık yaparlarsa, ABD'nin savaş gemilerini gizli silahımızla denizin dibine yollarız

Nükleer tehdit oluşturduğu iddiasıyla son dönemde İran'ı dizginleme politikalarını artıran Washington'a Tahran'dan sert bir yanıt geldi. 

Kurbani, "ABD, bölgeye iki savaş gemisi gönderiyor. Eğer bu gemiler en ufak bir aptallık yaparsa, iki füze ya da iki yeni gizli silah kullanarak onları mürettebatı ve üzerindeki uçaklarla birlikte denizin dibine yollayacağız" dedi.

ABD'DEN ASKERİ YIĞINAK 

Trump yönetiminin İran'la nükleer anlaşmadan çekilip 'tarihteki en ağır' diye nitelediği yaptırımları uygulamaya başlamasından beri, Washington ile Tahran arasında gerilim tırmanıyor.   

Nisan ayında İran Devrim Muhafızlarını 'yabancı terör örgütü' ilan eden Trump yönetimi, iki hafta önce 'İran'dan gelebilecek tehditlere karşı tedbir' gerekçesiyle USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile nükleer kapasiteli 4 adet B-52 bombardıman uçağından oluşan Bombardıman Görev Gücü'nü Basra Körfezi'ne sevk etti. Ardından 'İran bağlantılı Şii milis güçlerden kaynaklanan tehdit' iddiası ortaya atarak İran'ın komşusu Irak'tan elzem görevdekiler hariç tüm personelini çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • anahtar.26 Mayıs 2019 12:38

    ABD başarmaz, iran yönetimi kaybeder... İran yönetimi molla rejimi ile baskı, zulm, israf, kendi sülaleleri bolluk içinde, halk gariban aç sefil ve baskı ile susturulursa ABD başarır. ırakda öyledi, lübnanda öyledi, mısırda öyledi. Halk baskı ile susturuluyor, fakirleşiyor, yokluk içine düşüyor, adalet keyfi uygulanıyor, hukuk işlerlik kaybediyor, zengin sınıf köle rejimi ile köylerde, şehirlerde ağalık sistemi getiriyor. iran ozaman kendi kaybediyor, ABD bunu kullanıyor. iran halka adil, eşit, hukuksal, ayrımsızca ve ekonomik refahı halkına sunarsa, ABD kaybeder... ABD tüm ülkelerde bu açığı kullandı. Tepedekilerin şaha şahalı yaşamını. tepedekilerin cebi boşsa, onlar halkı gibi farkir tasarruflu yaşamı seçmek zorundalar, yoksa kaybederler. ABd suçu yok, suçlu iran bir avuç kral yönetim ve ailesi nin şatafatı

  • Sait26 Mayıs 2019 11:39

    Batiracaksaniz ucak gemisi ile birkac destroyer batirin.bu is icin liseli gencleri goreve cagirin onlat durduk yrre bir bela cikarirlar.baksaniza okullarda basinda ogretmenleri beklerken olmadik seyleri paylatiyirlar

  • Vatandas ali26 Mayıs 2019 08:22

    Boylebir savaş ciksrsa birmuddet sonra bizde dahil olacağiz. Haclilara karşi.

  • Kerim26 Mayıs 2019 05:14

    Ha gayret...insallah...

  • ALAATTİN CAMGÖZ25 Mayıs 2019 19:44

    kürtler destek vermese idi abd ırak işgal edemez idi.bir ülkeyi yıkmak için dıştan asla yıkamazsın.içeriden yıkacaksın.abd bunu başarır ise iran da başarılı olur.sonra osmanlı imparatorluğu en şaşalı dönemde iran yıkamamış ki  abd yıksın.az kalsın bizide abd parçalayacak idi ama başarılı olamadı fakat bu sefer de chp üzerinden ve  her türlü kirli oyun denemelerini yapıyor bakalım başarabilecekmi.fakat bir gün abd nin de sonu gelecek .tarih de bunların izini hep görüyoruz.sonra iran da atom bombası , hava savunma sistemleri olabilir, sonra kendi uçak tank otomobilini uzun menzilli füzelerini yapıyor.biz hala yapamadık.bir de hürmüz denizini petrolle akıtıp ateşe verir ise  fransız ve abd savaş uçakları çayır çayır yanarlar.abd daha k.kore ye bir şey yapamadiki iran yapsın.ortalığı gererek etraftaki ülkelere silah satmak için bir oyun bu bence.

  • eee26 Mayıs 2019 12:46

    iran çok güçlüse, uçak gemisi ile ABD eyaleti karşısına geçip dursun bakalım...ABD bu kardeşim taş.mı geçiyorsun ? ABD gücü kaç devlette var ? ekonomik, askeri, siyasi, istihbarak,uygular , silahlar ? biz olsam ABD afirakda uçak gemilerimiz, miyanmarda, filistinde üslerimiz, çin turk bögelerde askerli tesislerimiz  vb.. v.b. olurdu ? ABd nin hepsi var. demekki karşındaki çok güçlü rakip, taaa devletinin karşısındada skeri birlikleri var, kimsede kovalayamıyor. sen gitmiş GIY GIY DA GIY GIY GIY GIY KONUŞUYORSUN. İran a amargo için gitti o ABD gemileri. İranı test etme görevi, taciz edecek, tahrik edecek, iran ı sınayacak, askeri hale edecekmi diye, istihbarat toplucak, keşif yapacak, hava durumu, deniz durumu, iran rutin askeri hareketleri,... iran ticaret gemileri, izledi rotalar. sonra ambargo yapıp kilitlicek trafiği..oku cagil hardekim oku... üfleme öyle 

  • : )25 Mayıs 2019 16:51

    Saddam da böyle konuşuyordu garibim. Nerden nereye... ABD saddamın askerlerne kadar satın alıp, halkı dağıtmıştı. Araplar böyledir işte. Türklere benzemez(örnek: 1.haçlı seferinde kılıç aslan büyük mücadele verdi.araplar şehir devletleri gibi biribirlerine saldırdı, en son kalanıda haçlılar imha etti kudusu aldı)

  • Nihat25 Mayıs 2019 22:39

    İran, Rusya, Türkiye olarak düşün!  tabi kafan basıyorsa!

  • Jack Russel25 Mayıs 2019 18:07

    İranlilar arap degil !

  • Bika25 Mayıs 2019 14:20

    1 ve 2'nci Körfez Savaşı gibi faturası Türkiye'ye de çıkar.