E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran'daki protestolarda dikkat çeken görüntü---

İran'daki protestolarda dikkat çeken görüntü

İran'daki protestolarda dikkat çeken görüntü
12 Ocak 2020 - 18:55 borsagundem.com

Tahran'da füzeyle düşürülen ve 176 kişinin ölümüne neden olan uçak, İran'ı karıştırdı. Sokağa çıkan yüz binlerce kişi, İran hükümetini istifaya çağırdı.

İran tarafından ‘yanlışlıkla’ düşürüldüğü belirtilen Ukrayna Hava Yolları’na ait yolcu uçağında hayatını kaybedenleri anmak için düzenlenen törenler, rejim karşıtı protestolara dönüştü.

Protestolar sırasında, eylemcilerin büyük çoğunluğunun, yere resmedilmiş ABD ve İsrail bayraklarına basmadan etrafından dolaşarak geçmesi ise dikkat çekti.

HAMANEY POSTERİ YIRTILDI

Rejimi protesto eden eylemciler, “Yalancılar istifa”, “Diktatöre ölüm” ve “Fitneci sizsiniz” sloganları attı. Öte yandan sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, eylemcilerin duvara yapıştırılan Ali Hamaney posterini yırtarak yere attıkları görüldü.

İRAN TAZMİNAT ÖDEYECEK

Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile yaptığı görüşmenin ardından sosyal medya hesabından görüntü yayınladı. Zelenski, görüntüde yaptığı konuşmasında, İran yönetiminin Ukrayna´dan ve Ukrayna halkından özür dilediğini, uçağın füzeyle vurulduğunu kabul ettiğini ve tazminat ödeyeceğini ifade ettiğini aktardı.

İran yönetimi, Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağını ‘insani bir hata' sonucu hava savunma sistemi tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü itiraf etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa13 Ocak 2020 12:10

    İran yönetimi,halkını öyle bunalttı ki en sonunda İsrail ve Amerika'dan yardım dilenir hale getirdi.Halkına varlık içinde yokluk yaşatıyor.Amacı sadece mezhebini yayabilmek.Orta Doğu'nun kan ve göz yaşında İran'ın affedilmez rolü var.

  • Battal12 Ocak 2020 23:49

    Uçakla füzeyi ayırt edememişler. İran'a gözlük. Olmadı dürbün... Oda olmadıysa ASELSAN'a yalvarsınlar. Bir çaresine bakarlar.

  • Murat12 Ocak 2020 23:20

    Darbeci Humeyni'nin Şii İran Cumhuriyeti koskoca kapalı cezaevine dönüştürüldü. Kendileri gibi inanmayana hayat hakkı tanınmadı. Bir müslüman olarak yıkılmasını istediğim üç zalim devlet var; İsrail, İran, Suudi Arabistan.

  • metro12 Ocak 2020 20:28

    metroda batum üzerinden yabancı alımı dikkat çekiyor...

  • Bika12 Ocak 2020 19:40

    1979 yılında M.Rıza Pehlevi'nin monarşisinden kurtulan İran devleti, Şii mezhebine dayanan İslam Cumhuriyeti kurdu. Seküler ya da İslamcı solcular  hapse atıldı ya öldürüldü ya da kaçtı.1979 devriminin sonu demokratik devlete dönüşene kadar İran durulmayacak.

  • Türkoğlutürk 13 Ocak 2020 09:24

    Solcular dinci işbirliği yapıp şahı devirdiler sonra dinciler solcuları yoketti.

  • cccihadiyeli 12 Ocak 2020 23:51

    solcular tabiki destekler müslümana vurulan her darbeyi desteklerler nolacak onları besleyen kâfir batı sahiplerini tanımıyorlar, çünkü sahipleri onları öyle besleyip büyütüyor.

  • kemalist12 Ocak 2020 22:25

    maalesef  solcularda bu devrimi desteklediler