E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran, Viyana görüşmelerinden memnun değil---

İran, Viyana görüşmelerinden memnun değil

İran, Viyana görüşmelerinden memnun değil
06 Şubat 2022 - 16:31 borsagundem.com

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre, Abdullahiyan Viyana müzakerelerine yönelik telefon görüşmesinde İran’ın iyi bir anlaşmaya varmak için kararlı olduğunu dile getirerek, “Viyana görüşmelerinde olumlu gelişmeler oldu, ancak yine de beklentilerimizi karşılamıyor” dedi.

İranlı Bakan, kararlılık ve dürüstlükle iyi bir anlaşmaya varılması için çalıştıklarını söyleyerek, “Ancak aynı samimiyet ve kararlılıkla kırmızı çizgilerimiz ve ulusal çıkarlarımızın korunmasını vurguluyoruz. İyi bir anlaşmaya ancak ekonomik çıkarlarımız sürdürülebilir ve güvenilir olursa ulaşabiliriz” ifadelerini kullandı.

Borrell ise müzakerelerin önemli bir dönüm noktasından geçtiğini belirterek, tüm tarafların bir anlaşmaya varmak ve siyasi kararlar almaya hazır olmak için Viyana’ya net bir gündemle gelmelerinin beklendiğini söyledi.

ABD'den İran'a yönelik yaptırımlara muafiyet

ABD: İran ile nükleer görüşmelerde sınırlı ilerleme kaydedildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)