E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran petrol ve gaz projeleri için 16 yatırımcıyla görüşüyor---

İran petrol ve gaz projeleri için 16 yatırımcıyla görüşüyor

İran petrol ve gaz projeleri için 16 yatırımcıyla görüşüyor
19 Ekim 2016 - 19:45 borsagundem.com

İran 16 uluslararası enerji firmasıyla ülke içindeki 50 adet petrol ve doğal gaz projesi için görüşüyor

BORSAGUNDEM.COM

Yıllar süren uluslararası yaptırımların ardından, İran 16 uluslararası enerji firmasıyla ülke içindeki 50 adet petrol ve doğal gaz projesi için pazarlıklarını sürdürüyor.

İran Ulusal Petrol Şirketi yöneticisi Gholam-Reza Manouchehri'nin Çarşamba günü Tahran'da yaptığı açıklamaya göre, projeler petrol varili 40 dolarda olsa dahi uygulanacak. İran'ın güney batı sınırında bulunan Azadegan sahası ise ilk duyurulan anlaşma olacak ve muhtemelen günlük 600 bin varil çıkış için 10 milyar dolar paraya gereksinim duyulacak.

İran Ulusal Petrol Şirketi'yle çok fazla yatırımcının ilgilendiğini fakat ilk kontratı kimle imzalayacaklarını henüz bilmediğini dile getiren Manouchehri, sözleşmelerin erken çözülmesi temennisinde bulundu.

Uluslararası yaptırımlardan ötürü ekonomik gelişiminde sorunlar yaşayan ve petrol ile gaz endüstrisine fazla yatırım yapamayan İran, bu hamlelerle nefes almayı planlıyor. Yaptırımların Ocak ayında hafifletilmesiyle beraber ülkeye petrol ihracatında daha fazla izin verilmişti. Çarşamba günü ise Brent ham petrolün varili ise 52 dolarla satılmıştı.

Bu yatırımlarla İran hem petrol, hem de doğal gaz sahalarında üretimi artırmayı planlıyor ve amaç önümüzdeki dört yıl içinde enerji yatırımlarına 200 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirmek. En azından Salı günü açıklama yapan İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zanganeh'in açıklamaları bu yönde.

Yaptırım öncesi pazar payını geri kazanmak isteyen İran'ın hedefi günde 4 milyon varil ham petrol üretmek. Eylül ayında İran'ın ham petrol varili üretim sayısı 3.63 milyon dolaylarındaydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)