E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran Devrim Muhafızları Komutanı korona virüsten öldü---

İran Devrim Muhafızları Komutanı korona virüsten öldü

İran Devrim Muhafızları Komutanı korona virüsten öldü
14 Mart 2020 - 01:16 borsagundem.com

İran Devrim Muhafızları komutanlarından Şabani, korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti

Çin'den sonra Asya kıtasında korona virüsten en çok etkilenen ikinci ülke durumundaki İran'da virüs can almaya devam ediyor. Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Tuğgeneral Nasır Şabani, yeni tip korona virüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi.

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'na göre, Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Tahran'daki Sarallah Karargahı'nın eski komutan vekili Tuğgeneral Nasır Şabani, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Tuğgeneral Şabani, İran-Irak savaşının yaşandığı 1982 yılında başladığı askeri kariyerinde, İmam Hüseyin Askeri Üniversitesi Komutan Yardımcısı da dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulunmuştu.

Can kaybı 514'e yükseldi

Çin ve İtalya'nın ardından en çok can kaybının yaşandığı İran'da, korona virüs ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edilmiş, ardından tüm eyaletlere yayılmıştı.

Ülkede korona virüse yakalananların sayısı 11 bini aşarken can kaybı 514'e yükseldi. Covid-19 teşhisi konulanlardan 3 bin 529 kişi ise iyileşerek taburcu edildi.

İran'ın eski Vatikan Büyükelçisi ve ülkenin önde gelen din adamlarından Hadi Hüsrevşahi, Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi, eski Şam Büyükelçisi Hüseyin Şeyhulislam ve Tahran Milletvekili Fatma Rehber de yeni tip korona virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hak ehli14 Mart 2020 23:31

    Amin Arif Allah zalimleri kahretsin, bu zalimler sana göre Suriye'nin başına çorap örenler değil de ülke toprakları için can verenler mi yoksa, eğer sen Suriye'nin yıkılmasını dinleyenlerden isen sen de zalim olmayasın, o virüs sana da girmesin sonra

  • Arif14 Mart 2020 07:51

    Allahım bi temizlik diliyorum senden. Zulümlerin temizliği olsun. Suriyede 1 milyon Kişi öldü bu virüa kadar kimse korkmadı. Çünkü virüs heran o zalimede gelebilir

  • Mehmet14 Mart 2020 05:28

    Zalimin zulmü varsa mazlumun Allahı var