E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİran, Ali Daei'nin pasaportuna el koydu---

İran, Ali Daei'nin pasaportuna el koydu

İran, Ali Daei'nin pasaportuna el koydu
11 Ekim 2022 - 11:11 borsagundem.com

İran hükümeti, efsane futbolcusu Ali Daei'nin pasaportuna el koyarak yaptırım uyguladı.

İran'da 16 Eylül'de Mahsa Amini'nin ölümünün ardından çıkan olaylar devam ederken, hükümeti eleştiren 'Shahriar' (kral) lakaplı efsane futbolcu Ali Daei'ye de yaptırım uygulandı. 

İran’ın efsane futbolcusu Ali Daei'nin, ülkesindeki protestolara destek veren açıklamalarda bulunması gerekçesiyle hükümet güçleri tarafından pasaportuna el konuldu. İran basınında çıkan haberlere göre, Daei, Mahsa Amini’nin ölümü sonrası patlak veren  ve pek çok sivilin de ölmesine neden olan olayların bastırılma şeklini eleştirmiş, 27 Eylül’de İran hükümetini “baskı, şiddet ve tutuklamalar yerine İran halkının sorunlarını çözmeye” davet etmişti.

Reformcu gazete Hammihan, “Ali Daei’nin pasaportuna el konulması, Mahsa Amini’nin ölümü sonrası Instagram’da yazdıklarından kaynaklanıyor.” bilgisini verdi.

Hertha Berlin sahip çıktı!

Alman ekibi Hertha Berlin, geçtiğimiz pazar yaptığı paylaşımda, “İran’daki mevcut duruma bakaraken dehşete düştüklerini” belirten ifadeler kullandı ve “Eski oyuncumuz Ali Daei’nin kadın hakları savunucusu olduğu için ülkeyi terk etmesine izin verilmiyor” denildi. 

Daei’nin kardeşi Mohammad ise spor sitesi Varzesh3’e yaptığı açıklamada “Ali tüm hayatını İran bayrağını yükseltmek için harcadı. Ülkeyi ve insanlarını seviyor ve her zaman doğruları söylüyor.'' ifadelerine yer verdi.

İranlı yetkililer 30 Eylül’de, protestolara destek verdiği için eski futbolcu Hossein Mahini’yi “isyanları teşvik etmekle” suçlayarak tutuklamış ve geçen hafta kefaletle serbest bırakmıştı.

Sanatçıların pasaportlarına da el konuldu

Bazı İranlı sporcuların yanı sıra aktörler ve film yapımcıları da gösterilerin arkasında durarak yetkililerden halkın taleplerini dinlemelerini istedi. 

İran basınının araştırmasına göre, sadece Ali Daei'nin değil; şarkıcı Homayoun Shajjarian ve eşi aktris Sahar Dolatshahi’nin yanı sıra film yapımcısı Mehran Modiri’nin de pasaportlarına el konuldu. 

İran protestoculara sert müdahalede bulunacak

 

Taksim'deki Mahsa Amini eylemine polis izin vermedi

 

İran'da başörtüsü protestosuna 2 yıl hapis cezası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)