E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak'tan Türkiye'ye Başika mesajı---

Irak'tan Türkiye'ye Başika mesajı

Irak'tan Türkiye'ye Başika mesajı
14 Ekim 2016 - 13:55 borsagundem.com

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Türkiye’nin Irak’ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini öne sürdü ve “Bütün seçenekler önümüzde. Hiç kimse bu seçenekleri sınırlayamaz” dedi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da, Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw’a konuşan Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, “Bütün yollara başvuracağız. Diplomatik yollar tükenince uluslararası yasalara başvuracağız. Bütün seçenekler önümüzde açık. Egemenliğimiz ihlal edilmişken hiç kimse bu seçenekleri sınırlayamaz” ifadesini kullandı.

Caferi, Peşmerge güçlerinin Musul operasyonuna katılması konusunda ise, “Peşmerge,Kürdistan bölgesinde bulunan Iraklı bir askeri güçtür. Tüm Iraklılar için de Iraklı silahlı güçlerin bir parçasıdır” dedi.

Amerikalı yetkili: Türk askeri Irak’a Bağdat hükümetinin izniyle girdi

 

Erdoğan'dan Irak'a sert tepki

 

ABD: Irak'taki Türk askerleri koalisyonun parçası değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALPTUĞ14 Ekim 2016 16:51

    Her şeyini amerikaya teslim etmiş sünepe ,yıllarca karnınızı doyurduk besledik yarın yine aynı duruma düşer kanatlarını indirir yalakalanırsın haddini bilmez besleme.Seni kışkırtan ağa babalarında o zaman sana sahip olmaz.

  • han14 Ekim 2016 14:22

    senin topraklarindan senelerce olum geldi. 3 kurusa sattiniz ulkenizi , siz kimsinizki bize ayar vermeye kalkiyorsunuz