E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak'tan Türk askerine operasyon tehdidi---

Irak'tan Türk askerine operasyon tehdidi

Irak'tan Türk askerine operasyon tehdidi
30 Aralık 2015 - 16:54 borsagundem.com

Türkiye'nin Başika Kampı'ndaki askerlerini çekmesi talebini tekrarlayan Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el Caferi, Türkiye'yi tehdit etti

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim e Caferi "Türkiye'nin askerlerini çekmemesi halinde "Bağdat'ın askeri operasyonu düşünmek zorunda kalacağını" söyledi.

Ankara Irak’tan gelen tepkinin ardından Musul yakınlarında bulunan Başika Kampı'ndaki gücünü azaltmış, ancak askerleri tamamen çekmemişti. Irak Dışişleri Bakanı Caferi, Türkiye'nin yaklaşık 10 gün önce Başika Kampı'nda bulunan Türk askerlerini geri çekmeye devam edeceğini açıklamasını doğru yönde atılmış bir adım olarak nitelemişti.

Son gelen tehdit içerikli açıklamada Caferi "Türkiye'nin askerlerini çekmemesi halinde "Bağdat'ın askeri operasyonu düşünmek zorunda kalacağını" söyledi.
Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el Caferi “Başka bir çözüm kalmazsa, bize savaş dayatılırsa, egemenliğimizi savunmak için bunu düşüneceğiz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • REAL30 Aralık 2015 22:52

    realist sana cevabım ancak işaret parmağı ve orta parmak arası baş parmakla olur ...

  • ibrahim ozel30 Aralık 2015 21:15

    abd tek kurşun atmadan teslim ol rusyayı çağır pkk yı silahlandır daeş ten kaç teslim ol türkiye yıllardır orda şimdi dayılan mezhep çilik yap vay vay vay ıraka bak sen

  • realist30 Aralık 2015 19:30

    önce kendi ülkene barış ve huzuru getir.elin topraklarında türk askerinin ne işi var.bun anlamaktan zorlanıyorum.ırak hükümeti türkiyeden askeri yardım talebinde mi bulunduda oraya asker gönderilmiş.bizim rizamız olmadan başka bir ülkenin askeri ülkemizde konuçlanırsa tepkimiz ne olur.

  • mali30 Aralık 2015 17:38

    Irak'ta askerimizin varlık sebebi bölgeye kalıcı barış ve huzur getirmektir. Ey Irak ülkemize saldıran terör örgütlerini önce kovun, sonra konuşalım. Yapmazsanız Musul veya Bağdat'ta konuşuruz!

  • exper30 Aralık 2015 17:36

    İllaki bu Ülke savaşa mı sokulacak,BUNU MU İSTİYORSUNUZ?

  • Herr Gustaf30 Aralık 2015 17:26

    Iraktan ultimatom yiyen bir dünya ülkesi olduk.

  • ERDİNÇ30 Aralık 2015 17:21

    DEFOL GİT ULAN ŞEREFSİZ ÖNCE NAMUSUNA SAHİP ÇIK

  • DOST30 Aralık 2015 17:07

    önce egemen bir devlet olun, sonra sağa sola tehdit savurun....batılı güçlerin cirit attığı ülkenizde, bu onurlu direnişi göstermiş olsaydınız, Türkiye ye karşı bu tutumunuz saygıyla karşılanabilirdi...

  • Erol30 Aralık 2015 17:04

    Ya kardeşim bu ne inat. Çıkın gelin memleket topraklarına. Geçen sene çağırmışlar, bu sene çıkın diyorlar. İster rus oyunu olsun ister iran, adamlar bizi istemiyorlar kendi topraklarında. Zorla mı duracağız orada ?