E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak'ta ABD üslerine İran Devrim Muhafızlarından füze saldırısı---

Irak'ta ABD üslerine İran Devrim Muhafızlarından füze saldırısı

Irak'ta ABD üslerine İran Devrim Muhafızlarından füze saldırısı
08 Ocak 2020 - 02:37 borsagundem.com

İran, Kasım Süleymani'nin defnedildiği sırada ABD hedeflerine ilk misilleme saldırısını gerçekleştirdi. Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurduğunu duyurdu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurduğunu duyurdu. 

Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'ın Anbar vilayetindeki ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle saldırı düzenledi. İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı da saldırıyla ilgili görüntüleri paylaştı.

ABD Başkanı Donald Trump, 28 Aralık'ta Irak'a gelerek, Ayn el Esed Hava Üssü'ndeki ABD askerlerini ziyaret etmişti.

"ABD yanıt verirse çok daha sert ve ezici karşılık verilecek"

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle gerçekleştirilen saldırıya ABD'nin yanıt vermesi halinde, "çok daha sert ve ezici" karşılık verileceğini açıkladı.

Devrim Muhafızları Ordusu, tarafından yapılan yazılı açıklamada, İranlı general Kasım Süleymani'nin intikam operasyonu kapsamında, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nün onlarca karadan karaya balistik füzeyle vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, ABD'nin saldırıya yanıt vermesi halinde İran tarafından "çok daha sert ve ezici" karşılık verileceği uyarısında bulunuldu.

Bölgede ABD üslerine ev sahipliği yapan ülkelerin de uyarıldığı açıklamada, "Her durumda İran'a karşı düşmanca ve saldırganca eylemlerin kaynağı hedef alınacaktır. İşledikleri suçta siyonist rejimi de suçlu ABD rejiminden ayrı tutmuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ABD halkına ise bölgedeki askerlerini daha fazla zarar görmemeleri için ülkelerine çağırmaları tavsiye edildi.

İran medyası: ABD'nin Irak'taki üssüne ikinci dalga füze saldırısı başladı

İran medyası, ABD'nin Irak'taki üssüne yönelik "ikinci dalga" füze saldırısının başladığını duyurdu.

Pentagon: 12’den fazla balistik füze ile saldırı düzenledi

Pentagon, İran’ın ABD askerlerinin konuşlandığı Irak'taki el-Esed ve Erbil üslerine 12’den fazla balistik füze ile saldırı düzenlediğini açıkladı.

Barzani ve Pompeo füze saldırısını görüştü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile ABD Dışişleri Bakanlı Mike Pompeo telefonda İran'ın Irak'taki ABD hedeflerine düzenlediği füze saldırısını görüştü.

Barzani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Pompeo ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Irak'taki son gelişmeleri ele aldıklarını ve mevcut durumla ilgili tansiyonun düşürülmesine yönelik önerilerde bulunduğunu ifade etti. 

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Pompeo'nun İran'ın Erbil dahil Irak'taki askeri üslere yönelik füze saldırıları ve son gelişmeler hakkında Barzani'ye bilgi verdiği kaydedildi.

ABD açıklamasında ayrıca IKBY Başbakanı'nın da yaşanan gelişmeler kapsamında yakın temasta bulunulması gerektiğini dile getirdiği aktarıldı. 

Erbil'deki ABD üslerine saldırı sonrası ham petrol fiyatlarında şok artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selahattin Ölmez08 Ocak 2020 10:41

    eğer müslümanlar mezhepcilik yapmasalar asıl dünya yı müslümanlar yönetir.osmanlı imparatorluğu gibi bir liderlik olsa.abd,rusya fransa ingiltere bunların da bir şey yok.hani abd süper güç idi.iki tane askeri birliğini nasıl olduda koruyamadı.hani petroid füzeleri idmiş.fos çıktı.sen biraz daha ileri git bakım israil belkide haritadan silinir.sonra hürmüz boğazına verirler petrolu oradaki tüm askeri ve ticari gemiler cayır cayır yanarlar.SİZLER CEHENME GİTMEK İÇİN CAN ATARSINIZ, BİZ MÜSLÜMANLAR İSE CENNET GİTMEK İCİN CAN ATARIZ.işte aramızdaki fark bu.gerisi teferruattır.

  • aslan kral08 Ocak 2020 09:37

    borsa düşmese bari ya , bu gavurlar yuzunden çile çekmekten sıkıldım.

  • Kaçan Grup08 Ocak 2020 09:22

    çok ilginç, Türkiye’de Amerika İran ile savaşsın ve İran’ı yerle bir etsin isteyen ‘dindar geçinen’ bir kesim var.

  • muli2308 Ocak 2020 08:39

    danışıklı dövüş uyutuyorlar milletiii

  • Gazi 08 Ocak 2020 08:25

    Hikayeden füze

  • solmaz kaleli08 Ocak 2020 12:20

    istiyorsan sizin evede atsınlar bir tane.bunun şakasımı olur.müslümanlar ölüyor sen daşşak kebabı geçiyorsun.

  • kılıç08 Ocak 2020 07:59

     ABD ÜSLERİ YAKININA BİLE DÜŞMEMİŞ GELİŞİ GÜZEL DAGLARA ATMIŞ HASAR BİLE YOKMUŞ İRAN ÜFLÜYOR.

  • Mehmet yıldiz08 Ocak 2020 17:02

    Zoba borusundan yaptıkları sözum ona balistik füzeleri kimisi çöle çakılmış kimisi patlamamış. Coniler hiç zaiat vermemiş ne hikmetse danışıklı dövüşe beziyor. İranın go...yimez coni öldurmeye Ancak gücü mazlumlara yeter.

  • Berat oskan 08 Ocak 2020 07:49

    Ödeştik derler mesele kapanır

  • HÜLYA ÇİFTCİ08 Ocak 2020 12:20

    o zaman abd biter.muhakkak bir karşılık olacaktır.

  • Gerçek.08 Ocak 2020 07:46

    İki terorist devlet gariban Irak topraklarında tiyatro oynuyor bizde bakıyoruz. Türklerin olmadığı yerde bu serefsizler adamız diye geziyor. Az kaldı bunlar son sahneleriniz . Perde inince Türkler ortaya çıkacak bakalım nereye kaçacaksıniz. Bizde herşey gerçektir.

  • akıl08 Ocak 2020 14:13

    gazman...