E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak'ın kuzeyine hava harekatı: 16 hedef imha edildi---

Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 16 hedef imha edildi

Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 16 hedef imha edildi
03 Ekim 2023 - 21:21 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), tarafından yapılan açıklamaya göre Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenlendli. Operasyonda Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos'ta 16 hedef vuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), tarafından yapılan açıklamaya göre Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenlendi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve sınır güvenliğini sağlamak amacıyla, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan hedeflere bugün saat 20.00'de hava harekatları düzenlendi.

Hava harekatlarıyla, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 16 hedef imha edildi.

Harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Açıklamada, "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

Harekat sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sai04 Ekim 2023 13:37

    Bazı çocuklar doğduğu günden beri her gün aynı haberi görüyor.

  • azmi04 Ekim 2023 13:32

    Bu kaçıncı hava harekatı. Terör içeride ve maddi manevi destekleyen ülkeler de bolca. Bunların hakkından gelsek şiddet falan kalmaz. Egemen ülkenin topraklarında garnizon devlet kurmak ne demek. Bu anlaşılsın ,yeter..

  • Mucise Reis ;)04 Ekim 2023 09:54

    F16 lar olmasa nasıl bombalardık ? Allah razı olsun abd uçak yaptı bizlere sattı ve bombalıyoruz terör yuvalarını... :D çelişkiler yumağı

  • borsacı04 Ekim 2023 06:35

    kandil asos masos bırakın pkk illeti mecliste birde yüce meclis deniyorsada malesef pkk mecliste cirit atıyor adamlar inkar etmiyor ben pkk teröristiyim deyip millete meydan okuyor önce temizlik meclisten başlanmalı daha sonra kurumlardan yani anyasa mahkemesinden sökülmeli.