E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak ve Suriye'nin kuzeyinde 25 hedef imha edildi---

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 25 hedef imha edildi

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 25 hedef imha edildi
13 Ocak 2024 - 22:19 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyinde bulunan 25 hedef hava harekatıyla imha edildiği, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyine düzenlenen hava harekatlarında 25 hedefin imha edildiğini ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Irak ve Suriye kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda, Irak kuzeyindeki Metina, Hakurk ve Kandil bölgeleriyle Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine saat 21.00'de hava harekatları düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, "İcra edilen hava harekatları ile bölücü terör örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, mühimmat, malzeme deposu barınaktan oluşan 25 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Asil milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin geçmişte olduğu gibi bugün de ülkenin ve milletin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye "son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar" azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulanan açıklamada, "Bu harekatlar sırasında masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır." denildi.

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı: 57 terörist etkisiz hale getirildi

Cumhurbaşkanı'ndan şehit ailelerine başsağlığı mesajı

Güvenlik zirvesi sonrası açıklama: 'Teröristan'a izin vermeyeceğiz

Bakan Yerlikaya: Şehitlere yönelik provokasyon yapan 6 kişi yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ve Akşener ile telefonda görüştü

MSB duyurdu: Sızma girişimi engellendi, 9 terörist etkisiz hale getirildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan15 Ocak 2024 00:02

    “Dünya’da siyasetçilerin çocuklarını cepheye gönderirseniz tüm savaşlar BİTER!”

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI14 Ocak 2024 17:00

    Önce içerideki teröristleri ve bunların uzantılarını devletin hal etmesi daha sonra bunlara el atması lazım.

  • Mucise Reis : (15 Ocak 2024 00:02

    Haklısın Fetonun partisinden başlanabilir...

  • Mucise Reis : (14 Ocak 2024 12:18

    olayları anımsayalım... ırak bombalandı bölündü.. paramparça devlet özelliği gitti termr yuvası oldu.... Suriye bombalandı parçalandı param parça devlet özelli gitti, terör yuvaları doldu... Kaddafi aynı biçimde parçalandı bölündü ulkesi, terrö odakları aşiretler 10 larca payçaya bölündü ülke... ükesizleşen aşiretleşen bu bölgelerde madenler kaynbaklar batılı avrupalı devletlerce işletilip taşeronlarca işletiliği aynı biçimde kendi egemenlıklerıne bağlı devletçşiklerin temeli atılıyor. silah apra örgütlenme bu kaynaklardan sağlanıyor... peki bu oluşumlara destek evren ülkeler hangileri idi ?? hafısa karıştıralım... onu  chape ett, bunu chpe yaptı, diğerini muhalefet ettii... eee bu oluşumları yaparken yetkililer görevliler ne yaptı nerede yer aldı ? bunlar asli unsur ve teröristan atılımların temeli deil mi??? ana yasanın bozduğu israile kiralık organık mayınlıa razi saymıyorum bile, ya orada abd-israil-ingiliz  askeri üs kursa idi ????

  • hilal14 Ocak 2024 12:05

    MADEM BU SIĞINAKLAR BİLİNİYORDU EVLATLARIMIZ SEHİT OLMADAN ÖNCE NEDEN İMHA EDİLMEDİ OLANLARI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞEİL RAHMETLİ BAŞBUĞUN BİR LAFINI HATIRLATMADAN GECEMİYECEĞİM TİTREN VE KENDİNİZE GELİN.

  • ALİ TEL14 Ocak 2024 17:00

    şaşma sapan konuşma teröristte eli kolu bağlı gel bak ben buradayım beni vur diyecek idi.

  • E.g.13 Ocak 2024 22:48

    BÖLGEDE BARIŞ GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK İÇİN SURİYE DEVLETİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPILMALI

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL14 Ocak 2024 11:42

    Suriye de devlet mi var otorite mi var.Ülkemizide aynı duruma getirip Kürdistan kurup israil bağlayacaklar bu kadar saf olma.Suriye ve ırak iran, ırak rusya abd ve AB ülkeleri tarafından anlaşmalı olarak parçalandı ve kaynaklarına çökülmüştür.lütfen saf olma ve kumdan kafanı çıkart duygusal olma.

  • Burak.13 Ocak 2024 22:39

    Hayret chp..bunlarla sıyası koluyla hangı yuzle hangı vicdanla ortaklık yapıyor..aklım almıyor..ve bunlara nasıl oy veriliyor.. anlamiyorum..

  • Mucise Reis : )14 Ocak 2024 11:43

    CHP yine teröristlerin öldürdüğü şehitlerimizi kınar iken yine pkk kınamaması bizleri üzmüştür.