E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIrak, Türkiye'ye nota verdi---

Irak, Türkiye'ye nota verdi

Irak, Türkiye'ye nota verdi
03 Mayıs 2021 - 20:06 borsagundem.com

Irak, Türkiye’nin Bağdat Maslahatgüzarı Kalafat'ı bakanlığa çağırdı

Irak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Irak’ın kuzeyine yaptığı ziyaret nedeniyle Türkiye’nin Bağdat Maslahatgüzarı Güçlü Kalafat'ı Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

BAKAN AKAR'IN ZİYARETİ RAHATSIZ ETTİ

Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Irak’ta Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir üssü ziyaret etmesinden dolayı Türk Maslahatgüzar'a nota verildi.

Açıklamada, "Irak topraklarına yönelik egemenlik ihlallerinin de kabul edilmediği" sözlerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, terör örgütü PKK’ya karşı Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının başarılı bir şekilde devam ettiği 2'nci Hudut Bölük Komutanlığı'nın Irak'ın kuzeyindeki Biliç Tepe Üs Bölgesini ziyaret etmişti.

Akar ve Çavuşoğlu Libya'ya gitti

 

Bakan Akar ve komutanlar, Irak sınırında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim18 Mayıs 2021 01:18

    Adamlar bizim topraklarimiza mulkumuze cokmus,zayif dustugumuz gunlerde ingilizlerle beraber)simdi kalkmis nora veriyor.ne gunlere kaldik

  • kamil04 Mayıs 2021 05:42

    git amerikaya nota versene siz ne aptal miletsiniz

  • Metallica 03 Mayıs 2021 21:59

    Musul, kerkük ve süleymaniye halki Misak-i Millli sinirlarimiza dahil olmak icin gun sayiyor. kendi ulkesinde abd gudumlu dusman ulke kurulmasına yonelik faaliyetlere seyirci kalanlar bilsinler ki Turkiye buna goz yummaz.

  • Dobra03 Mayıs 2021 21:18

    Irak hiç bir zaman istikrara kavuşmaz kaos hiç bitmez o ülkede hainlerin anavatanıdır.hz.hüseyinin şehid edildiği kerbela oradadır.saddam hüseyini arkasından hançerleyen halk oradadır.pkk ya yataklık yapan devlet yine oradadır.

  • Sinem03 Mayıs 2021 20:41

    Bi siz eksiktiniz. Isırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Biz huzurunuz için elimizden geleni yaparken, siz taşeronluk peşinde koşuyorsunuz. Nasıl bir şımarıklıktır anlamıyorum.Notaymış müzik notasımı pehh 🎼☺️

  • Özcan tan03 Mayıs 2021 20:38

    Kafir emperyalist batının p.çleri Arap yarım adasından çıkarılmadıkça bu bölgede sıkıntı bitmez.... Bu son din savaşının provasıdır... Evet.. Yaklaşıyor yaklaşmak ta olan

  • Müzisyen03 Mayıs 2021 20:32

    Do verdiyse iyi. Re verdiyse sıkıntılı. Re vermemiştir zaten.

  • Osmanlı torunları.03 Mayıs 2021 20:31

    Ha ha haaa vatanını satanlara bak ülkenizi sattınız ülkenizi sizi kim adam yerine koyar satılmışlar siz değil babanız gelse ne yazar.