E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakİnternetten konut satışına dijital takip!---

İnternetten konut satışına dijital takip!

İnternetten konut satışına dijital takip!
13 Mayıs 2014 - 07:46 borsagundem.com

İnternet siteleri üzerinden evini satmak ya da kiralamak isteyenlere vergi şoku

İnternet sitelerine verilen satılık ve kiralık daire ilanları maliye tarafından takibe alındı. İlan sahiplerinin vergi verip vermediği araştırılıyor.
Maliye e-haciz uygulaması öncesinde harekete geçerek mükelleflere vergilerini ödemeleri uyarısında bulunurken, sanal alışverişi de 3 koldan takibe aldı. Sanal vergi denetimiyle hem firmaları hem de evini, eşyasını internetten satanları vergi sürprizi bekliyor. Yeni dönemde, evinin resmini çekip kiralık ilanı veren, satışa çıkaran vatandaşların da vergi ödemesi gerekecek.

Dijital programla tespit ediliyor

Gelir İdaresi Başkanlığı, bankalardan aldığı kredi kartı işlem bilgileriyle internette ne kadar satış yapıldığını öğrenip kargo şirketlerinden aldığı bilgilerle de mal satan firmalara ulaşıyor. Fiziki takiple birlikte "Xenon" adlı dijital programla sanal ortamda ticaret yapan tüm firmalar tespit edilerek inceleme olanağı sağlanıyor. 

Sanal ortamda kazanç elde ettiği belirlenen isimlere tebligat 

İnternet üzerinden hangi ürün satılırsa satılsın herkesin vergi mükellefi olduğunu belirten yetkililer, sanal satışın ticari faaliyet anlamına geldiğini ve vergi kaydının yapılması gerektiğini belirtiyor. Sanal ortamda kazanç elde ettiği belirlenen isimlere tebligat gönderilerek, bağlı bulunduğu vergi dairesine davet ediliyor. Vergi daireleri, trafikten öğrenim kredisine kadar borcu olan mükellefleri çıkardı. Gelir vergisi beyannameleri de alındıktan sonra borçlu mükelleflere mektup gönderilmeye başlandı.

Kaynak: ililproje.com.tr 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kiracı13 Mayıs 2014 09:15

    kimin nerede ne kadar vergi kaçırdığını anlamak için yazılıma falan gerek yok. Her şey apaçık ortada, sadece icraat yok. Sevk ve idare edenler başka hangi işlerle uğraşıyorsa. Bunun zararı kaçak elektrikten çok daha fazladır ekonomiye ama çok az gündeme geliyor.

  • inanmam13 Mayıs 2014 08:23

    maliye önce istanbulda binlerce günlük kiralanan ve vergi vermeyen kayıt dışı günlük kira gelirini vergilendirsin.