E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİnternet sitesi açıp hayali prefabrik ev sattılar---

İnternet sitesi açıp hayali prefabrik ev sattılar

İnternet sitesi açıp hayali prefabrik ev sattılar
17 Ekim 2022 - 20:56 borsagundem.com

Kocaeli ve Sakarya'da, oluşturdukları internet sitesinde prefabrik ev yapımı ve satışı ilanı verip yurttaşları dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 20 kişiden 17'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin kurdukları internet sitesi üzerinden prefabrik ev yapımı ve satışı ilanı vererek dolandırıcılık yaptığı ihbarını aldı.

Yapılan çalışmaların ardından Kocaeli ve Sakarya'da 20 farklı adrese baskın düzenleyen polis, 20 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 1 sahte kimlik, çok sayıda dijital materyal, pos cihazı, müştekilere ait sözleşme ve senet benzeri evraklarla 100 bin lira ele geçirildi.

Şüphelilerden birinin 32, bir başkasının 17, 3’ünün de 1'er nitelikli dolandırıcılık suçundan kaydı olduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. 

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanıp adliyeye gönderilen 20 şüpheliden 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 17 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Telefon dolandırıcıları Şanlıurfa'da yakalandı

 

TOKİ'den dolandırıcılık uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)