E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere'nin kazandığı altın davası---

İngiltere'nin kazandığı altın davası

İngiltere'nin kazandığı altın davası
29 Temmuz 2022 - 14:59 borsagundem.com

İngiliz yargısı, Venezuela altınlarının Maduro yönetimine verilmesini reddetti

Venezuela Merkez Bankası, mayıs ayında Covid-19 ile mücadele kapsamında İngiltere Merkez Bankası'nda tutulan altın rezervlerini kullanmak istemiş, ancak erişime izin verilmemesi üzerine  Venezuella Devlet Başkanı Nicolás Maduro'nun yönetimi bunun için yargı yoluna gitmişti.

Devlet Başkanı Nicholas Maduro'yu destekleyen Venezuela Yüksek Mahkemesi, söz konusu altınların Londra'dan alınarak ülkeye getirilmesi yönünde karar almıştı. Ancak İngiliz mahkemesi bu kararın gözardı edilmesi yönünde hükmetti.

İngiltere Yüksek Mahkemesi, İngiltere Merkez Bankası'nın başkent Londra'da bulunan yeraltı kasalarında bulunan Venezuela'ya ait 1 milyon doları aşkın altın rezervlerinin kontrolünün Maduro'ya ait olmadığına karar verdi.

Mahkemenin bu kararı ile İngiltere'de kazandığı "altın zaferlerine" yenisini ekleyen Venezuela'daki muhalefet lideri Juan Guaido altınlar üzerinde kontrolü ele geçirmeye bir adım daha yaklaşmış oldu.

Maduro: Petrol rafinerilerine bombalı saldırı planlayan bir ABD casusu yakaladık

 

Maduro'dan ABD'ye sert yanıt

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)