E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalarİngiltere'de işler yolunda---

İngiltere'de işler yolunda

İngiltere'de işler yolunda
09 Temmuz 2013 - 09:21 borsagundem.com

İngiltere'de konut sektörü ve perakende satışlar Haziran ayında yükselişe geçti

İngiltere'de bugün açıklanan üç ayrı ekonomik veri ekonomik toparlanmanın güç kazandığına işaret etti. Bu veriler, konut piyasası, perakende satışlar ve iş dünyası güveninden geldi. 
Konut sektörü araştırma kuruluşu Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS)'in konut fiyatları dengesi Haziran ayında son 3,5 yılın en yüksek seviyesi olan +21 değerine yükseldi. Mayıs ayında endeks +5 düzeyindeydi. Geleceğe yönelik fiyat beklentiler endeksi ise +23 ile güçlü bir görünüm sergiledi. Ankete katılanlar içinde önümüzdeki üç aylık dönemde konut satışlarında artış bekleyenlerin oranını gösteren endeks Mayıs ayında +36 seviyesindeyken Haziran ayında +45 seviyesine yükseldi. 
İngiltere perakendeciler konsorsiyumu BRC tarafından açıklanan aylık anket sonuÇları ise Haziran ayında perakende satışların- yıllık yüzde 2.9 oranında arttığını gösterdi. Son bir yıldır açık olan mağazaların
satışları ise yıllık yüzde 1.4 oranında arttı.
Mayıs ayında perakende satışlar genel için yüzde 3.4 ve son bir yıldır açık olan mağazaların satışları yüzde 1.8 oranında artış göstermişti.
Deloitte tarafından düzenlenen anket ise şirketlerin üst düzey finans yetkililerinin iyimserliğine işaret etti. Sözkonusu ankete katılan 135 üst düzey finansal yöneticinin yüzde 45'inin "bu dönemler risk almak için
iyi dönemler" dediğini gösterdi. Bu oran anketlerin yapılmaya başladığı 6 yıl öncesinden bu yana en yüksek seviyeyi ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)