E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de enflasyon geriledi ---

İngiltere'de enflasyon geriledi

İngiltere'de enflasyon geriledi
19 Temmuz 2023 - 09:12 borsagundem.com

İngiltere'de tüketici fiyatları haziranda yüzde 7,9 seviyesine gerileyerek beklentilerin altında kaldı

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, mayısta yüzde 8,7 olan yıllık enflasyon, haziranda yüzde 7,9 olarak ölçüldü. Beklenti, enflasyonun haziranda yüzde 8,2 olacağı yönündeydi.

Yakıt fiyatlarındaki gerileme enflasyondaki düşüşe en büyük katkıyı yaparken, haziranda gıda fiyatlarında yükseliş kaydedildi.

Çekirdek enflasyon haziranda yüzde 6,9'a geriledi. Çekirdek enflasyon, mayısta yüzde 7,1 ile Mart 1992'den beri en yüksek seviyesini görmüştü.

Hizmet sektörü enflasyonu ise haziranda yüzde 7,2 oldu. Mayısta, hizmet sektörü enflasyonu yüzde 7,4 olarak kayıtlara geçmişti.

Haziranda yüzde 17,3 olan gıda enflasyonu da mayıstaki yüzde 18,3 seviyesine göre sınırlı düşüş kaydetti.

ONS Başekonomisti Grant Fitzner, verilere ilişkin değerlendirmesinde, enflasyonun Mart 2022'den beri en düşük seviyesini gördüğünü belirterek, çekirdek enflasyonun da geçen ay 30 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından haziranda gevşeme gösterdiğini bildirdi.

Fitzner, gıda enflasyonunda yavaşlama olmasına rağmen hala yüksek seyrettiğini kaydetti.

Yatırımcılar İngiltere'nin devlet tahvillerini istemiyor

 

İngiltere'de işsizlik beklenmedik şekilde yükseldi

 

İngiltere'de perakende satışlar arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sözün özü19 Temmuz 2023 09:41

    Ey ingiltere gelin bizim siyasetçilerden ders alın ki. vatandaşın canına okuyun.......... Ekmeğe muhtaç toplum olduk ey REİS boşuna gazel okuma Türk milletine. BIRAK ŞU VATAN MİLLET. EZAN .BAYRAK SAÇMALIKLARIYLA BİZİ KANDIRMAYA, KUTSAL DEĞERLER BİZİM KALBİMİZDE ZİHNİMİZDE KALSIN.......DOKUNMA BENİM BAYRAĞIMA EZANIMA....CEHALETİN SENİN OLSUN EY REİS....