E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere, Putin'den Ukrayna'daki ayrılıkçı bölgeleri tanımamasını istedi---

İngiltere, Putin'den Ukrayna'daki ayrılıkçı bölgeleri tanımamasını istedi

İngiltere, Putin'den Ukrayna'daki ayrılıkçı bölgeleri tanımamasını istedi
17 Şubat 2022 - 22:55 borsagundem.com

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rusya Devlet Duması'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Ukrayna'daki ayrılıkçı bölgeleri bağımsız olarak tanımasını istemesine tepki gösterdi

Truss, yazılı açıklamasında, Duma'nın Putin'den Ukrayna'nın Donetsk ve Luhansk bölgelerini bağımsız olarak tanımasını istemesinin, Rusya'nın Minsk anlaşmaları kapsamındaki taahhütlerini açıkça göz ardı ettiğini gösterdiğini belirtti.

Kabul edilmesi durumunda bu talebin Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik yeni bir saldırıyı oluşturacağını kaydeden Truss, "Bu ayrıca Minsk sürecine son vereceği gibi ve Rusya'nın diyalog yerine bir çatışma yolunu seçmeye karar verdiğini de gösterecek." dedi.

Truss, Rusya'yı Ukrayna'ya karşı istikrarsızlaştırıcı davranışlara son vermeye ve Minsk anlaşması da dahil iradesiyle imzaladığı tüm taahhütleri yerine getirmeye de çağırdı.

Ukrayna'nın doğusunda 2014'te Kiev yönetimine rağmen Rusya yanlısı ayrılıkçılar Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti isminde iki ayrı sözde yönetim oluşturmuştu.

Rusya Devlet Duması'nın kararında, sözde Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin tanınması için "Rusya Devlet Başkanı Putin’e yapılacak çağrının" hızlı bir şekilde Kremlin’e gönderilmesi öngörülüyordu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesi çöktü

 

Biden: Rusya'nın Ukrayna'yı işgal riski çok yüksek

 

Rusya, ABD'nin büyükelçi yardımcısını sınır dışı etti

 

NATO'dan şok çıkış: Rusya saldırmak için bahane arıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ASTOR18 Şubat 2022 08:51

    adamlar rusyanın savasa girmesini istiyorlar. bunun içinde bütün kışkırtmayı yapıyorlar. putin akıllı bunlara pabuç bırakmaz. arkasına birini almadan savaşa girmez. bedavaya bob başkanlıgı yapıp ülkesini zarara ugratmaz.

  • Fht18 Şubat 2022 00:20

    İşlerine gelen yerde ayrılmaları işlerine gelen yerde de birliği savunuyorlar .şeytan zilliler.

  • Alp17 Şubat 2022 23:18

    Bu bati gercekten seytan be...teklife bakin..insanlarin.akli ile bu kadar alay edilmez..bati soysuz..bati kalles..tabiki rusyada emperyal ama inanin onlarin eline su dokemez.

  • Sai18 Şubat 2022 00:42

    Neyi teklif etmiş, yazman var da okuman var mı bilemedim. Yüz yılda 100 milyona yakın insanın ölümüne sebep olmuş kominizm ile de batıyı karşılaştırdın ya helal. Şeytana bakmak istiyorsan çine bak uygurlara yaptıklarına bak kimmiş şeytan. Tabi ekonomik olarak bağımlı olunca hiç laf çıkmıyor onlara.