E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere ekonomisi'nde ikinci çeyrekte rekor küçülme---

İngiltere ekonomisi'nde ikinci çeyrekte rekor küçülme

İngiltere ekonomisi'nde ikinci çeyrekte rekor küçülme
12 Ağustos 2020 - 09:29 borsagundem.com

İngiltere'de GSYH 2020 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 20,4 küçüldü. Geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 21,7 düşüş yaşandı. Beklenti yüzde 22,4 düşüş olacağı yönündeydi.

ONS yaptığı değerlendirmede, korona virüs salgınının getirdiği resesyonun etkisi ile GSYH'nın çeyrek dönemde tarihinin en büyük düşüşünü yaşadığına işaret etti. 

Sadece Haziran ayına bakıldığında ise GSYH bir önceki aya göre yüzde 8,7 büyüdü. Beklenti yüzde 8 büyüme olacağı yönündeydi.

İngiltere Maliye Bakanı Sunak veriler sonrası yaptığı değerlendirmede şu ifadelere ye verdi: 

"Önümüzde zorlu zamanlar olduğunu daha önce ifade etmiştim ve bugünkü veriler bu zorlu zamanları teyit etti. Yüzbinlerce insan hali hazırda işyerini kaybettiler ve üzülerek söylüyorum ki önümüzdki aylarda daha fazlası da kaybedecek. Zorlu seçimler yapılması gerecek de olsa biz bunun üstesinden geleceğiz"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gurbetci12 Ağustos 2020 15:11

     Ingliz Paris 10 lira oluyor Ingiliz devleti  her ay para veriyor vatandaslarina.Senin hukemetin rte lafla yalanla peynir ekmek gemisi yurutunu zannetiyor.Milletinden para dileniyor siz kendinize bakin ulke batiyor rte yuzunden  salaklar anlmiyor ulke ondan geriye gidiyoranlayana 

  • KAÇINILMAZ12 Ağustos 2020 14:46

    İngilterede eğer chp ve onun zihniyetli insanlar varsa Açız aç demeleri kaçınılmaz

  • muck12 Ağustos 2020 11:12

    İngilizler batıyor :d Türkiye neyse ki yükselişte :D her zaman olduğu gibi.. ahahah

  • Tufan12 Ağustos 2020 10:01

    Olurmu avrupa abd para basıyor hepsi çok iyi durumda en kötü biziz batacaz bittik diyen kör muhalefet gelmeden yazalım. Biz kendi halimizde iyi dayandık bu pandemiye rağmen. İçeride vatandaş da azıcık ülkesine destek olup dolara saldırmasa daha kolay atlatacaz ama maalesef.